Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rubindústria constata que la correcta gestió de les dades és un factor clau per la competitivitat de la indústria 4.0 La jornada especialitzada en el sector industrial ha aplegat al voltant de 50 persones a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Rubindústria constata que la correcta gestió de les dades és un factor clau per la competitivitat de la indústria 4.0

La jornada especialitzada en el sector industrial ha aplegat al voltant de 50 persones a la Masia de Can Serra

La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Ajuntament de Rubí).
La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Ajuntament de Rubí)

El Rubindústria, la jornada anual dirigida específicament al teixit industrial, ha aplegat al voltant de 50 persones a la Masia de Can Serra per reflexionar sobre la importància de les dades com a eina estratègica per a la indústria 4.0. En el marc d’aquesta quarta edició del Rubindústria s’ha posat l’accent en la importància d’obtenir, estructurar i analitzar les dades que generen les mateixes empreses i les potencialitats del sistema Open Data.

La jornada que promou l’Ajuntament de Rubí a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha explicat com i amb quines eines es poden treballar les dades a través de casos pràctics en els quals l’analítica de dades ha incidit en les diferents àrees de l’empresa ajudant a prendre millors decisions estratègiques. “La massificació de la informació dificulta la presa de decisions, per això és fonamental saber focalitzar les dades per prendre decisions que realment millorin la competitivitat de l’empresa”, ha dit Olga González, responsable de l'OSE, durant la benvinguda a la sessió. González ha recordat que des de l’OSE es vol facilitar l’activitat de les empreses rubinenques i ha convidat a les persones assistents a apropar-se al projecte de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), el model de presa de decisions propi de Rubí que incorpora el teixit empresarial, el món del coneixement i els i les agents del territori en la definició de les polítiques econòmiques de la ciutat.

La sessió s’ha estructurat en cinc ponències. Xavier Valverde, CEO de Maitai Media Factory, que ha explicat quina és la situació actual de la digitalització i el tractament de les dades. “Les empreses que no resolen els seus problemes a través de l’anàlisi de dades estan mortes i encara no ho saben. Perquè tota la seva competència sí que analitza les dades per resoldre problemes”, ha exposat Valverde. Marc Cortés, Artificial Intelligence Commissioner de Leitat, ha centrat la seva ponència en la intel·ligència artificial i la transformació digital i ha afirmat que la intel·ligència artificial “és la clau de la mobilitat del futur”.

Durant la seva exposició, Lourdes Muñoz, presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, ha detallat que el sector industrial es manté encara a la cua en l’ús de les dades obertes mentre que les petites empreses, especialment dels sectors de la comunicació i el transport, són les que més profit en treuen.

Laia Martín, Business Intelligence Manager d’Eurofragance i Javier Conthe, Business Analyst d’Eurofragance han compartit amb les persones assistents el tractament de les dades a la seva empresa. “A Eurofragance vam crear el departament de Business Intelligence per ajudar la intuïció humana a prendre millors decisions empresarials”, ha argumentat Martín.

Carles Miranda, coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ Generalitat de Catalunya, ha tancat el Rubindústria explicant els mecanismes públics de suport a les empreses en la seva transformació cap a la Indústria 4.0. “La introducció de les tecnologies de la informació a la indústria està transformant la fabricació dels productes i els models de negoci tal com els coneixem fins ara", ha conclòs.

El Rubindústria d’enguany s’ha emmarcat en l’oferta de jornades professionals de la comunitat Open Industry 4.0, que promouen els Ajuntaments de Rubí, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Sabadell i Terrassa.