Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt de Suport al Voluntariat inicia un programa formatiu al voltant de la pandèmia Les accions tractaran temes acordats amb les entitats locals: el suport emocional i la intervenció amb persones grans https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Punt de Suport al Voluntariat inicia un programa formatiu al voltant de la pandèmia

Les accions tractaran temes acordats amb les entitats locals: el suport emocional i la intervenció amb persones grans

Detall de la imatge del Punt de Suport al Voluntariat (foto: Ajuntament de Rubí).
Detall de la imatge del Punt de Suport al Voluntariat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Punt de Suport al Voluntariat, posa en marxa un programa formatiu adreçat a professionals, tècnics i voluntaris de l’àmbit associatiu local.

Un dels objectius del Punt de Suport al Voluntariat de Rubí és elaborar un programa de formació, conjuntament amb les entitats del municipi, per millorar l’impacte de l’acció del voluntariat a la ciutat. Així, des de mitjans de setembre s’ha iniciat una feina de diagnosi amb les diferents entitats que gestionen voluntariat i les iniciatives que han sorgit amb motiu de la pandèmia. Aquesta fase inicial ha servit per conèixer la tasca de cada entitat, els projectes que tenen en marxa, les iniciatives que han dut a terme durant els mesos de confinament, les accions que han previst posar en marxa i per recollir les seves necessitats i potencialitats.

Mitjançant aquesta tasca de diagnosi, s’han definit de manera coordinada les dues primeres formacions el Punt de Suport del Voluntariat: una centrada en el treball emocional i l’altra relacionada amb la intervenció amb les persones grans, que és el col·lectiu més vulnerable a la Covid-19.

La primera acció tindrà lloc els dies 23 i 24 de novembre (de 18 a 20 h) i tractarà la gestió emocional davant de la situació provocada per la pandèmia. Les persones assistents rebran formació sobre la gestió de les emocions i els sentiments, la percepció i la regulació emocional i els condicionants, les conductes i la interpretació de les emocions. La segona proposta s’ha programat els dies 14 i 16 de desembre (de 18 a 20 h)  i abordarà la intervenció amb persones grans arran de la pandèmia i el confinament. La formació explicarà la funcionalitat, l’expressió i la gestió de la por, les manifestacions i conseqüències d’aquesta emoció en temps de pandèmia i l’acompanyament efectiu en un moment incert.

Totes les sessions són gratuïtes i es faran en línia a través de la plataforma Zoom. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia a xarxavoluntariat@ajrubi.cat indicant a quin taller es vol assistir, el nom complet i si l’entitat que es representa, si és el cas. Les participants rebran una certificació de la realització del taller per part de l’entitat formadora i l’enllaç de connexió.