Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte ImPACTE Jove/Verd comença a caminar amb el primer diàleg entre joves i administració Aquest dijous, un centenar de joves del Consell de l'Adolescència i dels instituts de Rubí mantindran una primera trobada de debat amb representants municipals i del Parlament Europeu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Projecte ImPACTE Jove/Verd comença a caminar amb el primer diàleg entre joves i administració

Aquest dijous, un centenar de joves del Consell de l'Adolescència i dels instituts de Rubí mantindran una primera trobada de debat amb representants municipals i del Parlament Europeu

Imatge del projecte.
Imatge del projecte

Aquest dijous 21 de gener, se celebrarà la sessió d'obertura de la primera activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd, una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí emmarcada en el programa Erasmus + de la Comissió Europea i desenvolupada amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE) que planteja un diàleg estructurat entre la joventut i l'administració per a l'aplicació a escala local del Pacte Verd Europeu. El projecte arrencarà amb una trobada en línia entre representants de l'Ajuntament i del Parlament Europeu i un centenar de joves de 13 i 14 anys provinents del Consell de l'Adolescència i dels cinc instituts públics de la ciutat.

L'objectiu del Projecte ImPACTE Jove/Verd és millorar el coneixement que tenen els i les joves del Green Deal, obrir espais de debat amb els seus representants polítics sobre les accions i mesures que es poden adoptar, i enfortir les seves capacitats per a la participació cívica local i europea. Per assolir aquests objectius, Rubí organitzarà durant aquest 2021 cinc activitats, que comptaran amb la implicació d'uns 700 joves d'entre 13 i 30 anys, a banda de representants de l'administració local, i polítics i experts europeus.

La sessió d'aquest dijous serà una primera presa de contacte abans del gran debat sobre l'aplicació del Pacte Verd Europeu a Rubí que tindrà lloc el 18 de febrer. A l'activitat, hi participaran Ana María Martínez Martínez, alcaldessa de Rubí; Andrés Medrano Muñoz, regidor de de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal; i César Luena López, eurodiputat del Parlament Europeu i vicepresident de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària de l'Eurocàmera.

L'alcaldessa serà l'encarregada de donar la benvinguda als prop de cent joves que participaran en aquest primer debat. Com a introducció, es presentaran els resultats d'uns qüestionaris realitzats prèviament entre els nois i noies i, a continuació, l'eurodiputat César Luena López oferirà la ponència central sobre el Pacte Verd Europeu. De la seva banda, el regidor Andrés Medrano Muñoz exposarà les polítiques municipals que ja s'estan desenvolupant en relació al medi ambient. Després de cadascuna de les intervencions, els joves tindran l'oportunitat de fer preguntes als representants polítics. Les persones interessades a seguir la sessió en directe, que tindrà lloc a partir de les 17.30 h, només cal que omplin un senzill formulari per poder rebre l'enllaç de la transmissió.

Dins d’aquesta mateixa activitat, el 18 de febrer, els diferents participants es tornaran a reunir per abordar un diàleg estructurat més profund al voltant de les qüestions tractades a la primera sessió.

Com a preparació del Projecte ImPACTE Jove/Verd, el passat mes de desembre ja va tenir lloc una primera trobada virtual entre l'Ajuntament i una representació dels joves que participaran en aquesta iniciativa. Durant la sessió, se'ls van explicar els objectius del programa Erasmus + i del Projecte ImPACTE Jove/Verd, així com el Pacte Verd i quin és el paper que ells hi poden jugar.