Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte de Millora de la Competitivitat estrena una assessoria sobre economia circular i digital Les empreses interessades poden inscriure’s a la proposta de manera totalment gratuïta a través de la web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Projecte de Millora de la Competitivitat estrena una assessoria sobre economia circular i digital

Les empreses interessades poden inscriure’s a la proposta de manera totalment gratuïta a través de la web municipal

El Projecte de Millora de la Competitivitat estrena una assessoria sobre economia circular i digital.

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Empresa i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, posa en marxa una nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat (PMC), un programa d’assessorament empresarial adreçat a petites i mitjanes empreses i persones treballadores autònomes de la ciutat de Rubí que vulguin millorar la seva activitat. En l’edició de 2024, la proposta estrena una assessoria sobre economia circular que permet desenvolupar i implementar solucions innovadores i sostenibles per afavorir el creixement de les empreses industrials.

El Projecte de Millora de la Competitivitat ofereix orientació i suport en la millora de l’activitat empresarial, ja sigui en aspectes concrets de la gestió o bé en processos generals de reflexió estratègica. Un equip tècnic especialitzat guia cada empresa en la definició de la seva estratègia empresarial i l'assessora en les àrees de gestió que han de dominar. El projecte ofereix una àmplia oferta de tutories personalitzades i capacitació en diferents àmbits: organització i equip directiu,  màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica, comercialització, millora de les operacions i la nova assessoria d’economia circular i  digital.

Hi poden optar empreses amb domicili social al municipi de Rubí i que tinguin la matriu o centre de decisió a la demarcació de la ciutat. Les empreses han d’estar el dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals respecte a l’AEAT i la Seguretat Social i disposar de la corresponent llicència o comunicació d'inici d'activitat presentada a l'Ajuntament. Les companyies interessades a formar part del projecte han d’omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura.

Una vegada acceptada la candidatura i realitzada la primera entrevista, l’equip tècnic elabora un pla de treball amb les accions i propostes de millora que es volen desenvolupar. El servei que s’ofereix té un valor de fins 2.500 euros, en funció del nombre d'hores d’assessorament que s’inverteixin en cada cas. El Projecte de Millora de la Competitivitat se subvenciona al 100% per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona i, per aquest motiu, no suposa cap cost per a les empreses participants.

Valoració excel·lent

Durant 2023, s’ha realitzat 39 assessoraments a 34 les empreses dins el Projecte de Millora de la Competitivitat -hi ha més d’una empresa que ha realitzat més d’una assessorament-. Principalment es van sumar a la iniciativa indústries manufactureres (12); del sector del comerç a l’engròs i detall o reparació de vehicles i motor (5) i relacionades amb activitats professionals, científiques i tècniques (5). També s’hi van afegir dues empreses relacionades amb l’educació, dues empreses de transport; dues més d’activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment, una empresa d’hosteleria, una d’agricultura, ramaderia, silvicultura i pesca; una del sector de la construcció i una altra del sector d’activitats administratives i serveis auxiliars. Completen les 34 empreses dues companyies d’altres sectors.

La millora de les operacions i la planificació estratègica, seguides del màrqueting i el mentoring van ser les assessories més demandades per les empreses.

De mitjana, la proposta obté un 4,75 sobre 5 en les enquestes de satisfacció dels i les participants.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes