Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte ‘Juguem i respectem’ fomenta el joc infantil i la convivència a les places de la ciutat La iniciativa arrenca aquest setembre al barri de Les Torres, en el marc del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social de la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte ‘Juguem i respectem’ fomenta el joc infantil i la convivència a les places de la ciutat

La iniciativa arrenca aquest setembre al barri de Les Torres, en el marc del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social de la Diputació de Barcelona

El joc serà un mitja per crear comunitat (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El joc serà un mitja per crear comunitat (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

‘Juguem i respectem’ és un projecte que vol ampliar el ventall de propostes lúdiques dels infants de la ciutat. La iniciativa busca, a més, fomentar l’ús compartit de l’espai públic i potenciar la responsabilitat compartida a través del joc.

Dilluns 19 de setembre, comença aquesta experiència pilot que es repetirà cada tarda de dilluns a divendres a la plaça de Neus Català i Pallejà fins a finals d’any. L’activitat tindrà lloc entre les 17 h i les 20 h. La proposta comptarà amb la participació de dinamitzadors de l’empresa Creàctium, dinamitzadors municipals i Agents pel Civisme que ajudaran a l’arrelament i difusió de la proposta.  

L’acció posarà a disposició dels infants del barri dues maletes que contenen material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté propostes de jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. A més, disposa de pilotes de goma que permetran jugar a pilota a l’espai públic sense crear molèsties a la resta de persones. Tot aquest material s’haurà de demanar en préstec i retornar-lo. A més, caldrà disposar del carnet per accedir i retornar els jocs i joguets. D’aquesta manera, es busca implicar els infants i adolescents en la cura i manteniment del material.

Hi haurà una maleta a disposició al local de l’Associació de Veïns de Les Torres, on els infants les podran anar a demanar i retornar. Aquest sistema busca crear vincles entre els diferents membres de la comunitat del barri. Està previst que aquesta acció es repliqui en breu a la plaça de la Constitució, on hi haurà una altra maleta en un establiment col·laborador.

Dimecres 21 de setembre al matí, es farà la presentació del projecte als infants de l’Escola Montessori. La idea és que els nens i nenes es vagin familiaritzant amb el sistema de préstec i assumeixin els valors que fomenta la iniciativa.

Objectius de Desenvolupament sostenible