Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El prestigiós fotògraf Alberto García-Alix no podrà ser a Rubí per problemes de salut El seu col·laborador Nicolás Combarro el substituirà a la conferència programada aquest divendres dins el Festival La Nuu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El prestigiós fotògraf Alberto García-Alix no podrà ser a Rubí per problemes de salut

El seu col·laborador Nicolás Combarro el substituirà a la conferència programada aquest divendres dins el Festival La Nuu

Nicolás Combarro i Alberto García-Alix en una aufofoto .
Nicolás Combarro i Alberto García-Alix en una aufofoto

Alberto García-Alix no podrà ser finalment a Rubí per oferir la conferència i el workshop programats els dies 16, 17 i 18 d’octubre dins el Festival de Fotografia La Nuu. El prestigiós artista, guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia el 1999, ha hagut de cancel·lar la seva participació a l’esdeveniment per problemes de salut.

L’absència de García-Alix ha obligat a suspendre el taller que havia de tenir lloc durant el cap de setmana a la Masia de Can Serra amb la participació d’un grup reduït de fotògrafs seleccionats prèviament per la direcció del festival. Sí que es mantindrà, en canvi, la xerrada oberta prevista per aquest divendres a les 19.30 h al Museu Municipal Castell (MMUC). El també fotògraf Nicolás Combarro, estret col·laborador de García-Alix, serà a Rubí per repassar l’obra de l’artista i presentar l’audiovisual De donde no se vuelve, produït pel Museu Reina Sofía amb motiu de l’exposició del mateix títol. Es tracta d’un treball pràcticament inèdit de l’any 2008 que reflexiona, a través de la pròpia veu de García-Alix, sobre el seu passat i la seva relació amb la fotografia.

Nicolás Combarro (A Coruña, 1979), cultiva la fotografia, l’escultura, el vídeo i la pintura, i ha estat comissari de nombroses exposicions del fotògraf lleonès, entre aquestes la mencionada De donde no se vuelve.

Fotografia al carrer
El 1r Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, es podrà gaudir fins al 31 d’octubre a diversos espais públics de la ciutat. Durant tot aquest mes, les obres de sis fotògrafs de prestigi internacional ─David Jiménez, Ricky Dávila, Juan Diego Valera, Laura Silleras, Zaloa Fuertes i Tiago Da Cruz─ es poden veure reproduïdes en lones de gran format a les façanes de l’Antiga Estació, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, l’Escardívol, El Bullidor i Pich i Aguilera. Aquestes imatges conformen un gran circuit artístic a l’aire lliure que busca sorprendre els vianants i despertar-los la curiositat.