Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova un projecte d’adequació de l’avinguda Gaudí de més de tres milions d’euros En aquest ple ordinari corresponent al mes d’agost, Elena Montesinos Pujante ha pres possessió com a regidora d’En Comú Podem Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova un projecte d’adequació de l’avinguda Gaudí de més de tres milions d’euros

En aquest ple ordinari corresponent al mes d’agost, Elena Montesinos Pujante ha pres possessió com a regidora d’En Comú Podem Rubí

Elena Montesinos Pujante ha pres possessió com a regidora (foto: Ajuntament de Rubí).
Elena Montesinos Pujante ha pres possessió com a regidora (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha donat llum verda aquest dijous al projecte executiu per a la remodelació del carrer de Cadmo, al projecte de reparació i adequació de l’avinguda d’Antoni Gaudí i al projecte per a la coberta central de la plaça de Salvador Allende. El projecte de remodelació del carrer Cadmo anirà a càrrec de Basterrechea Tejada, Arquitectes amb un pressupost d’execució 452.488,09 euros i s’ha aprovat per unanimitat. L’adequació de l’avinguda de Gaudí afectarà el tram comprès entre el carrer de Domènec i Muntaner i la riera de Rubí i als carrers Domènec i Muntaner,  Emili  Solà  i  Cortés,  Josep  Maria  Jujol  i  Gibert,  Francesc  Puig  i  Gairalt  i Cèsar  Martinell  i  Brunet. El projecte aprovat unànimement ha estat redactat per EIPO S.L. amb un pressupost de 3.346.158,93 euros. L’arquitecte Rafael Pérez Moreno ha redactat el projecte de la coberta de la plaça Salvador Allende que s’ha aprovat amb un pressupost d’execució de 376.281,96 euros. El projecte de coberta ha tirat endavant amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), En Comú Podem Rubí (ECP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP). Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hi ha  votat en contra i Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) i Veïns per Rubí (VR) s’hi han abstingut.

El Ple ha aprovat per unanimitat la nova ordenança reguladora de la prevenció i gestió dels residus municipals. La norma incideix especialment en la prevenció i la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva, establint drets i obligacions en aquesta matèria tot aplicant el principi de responsabilitat dels productors i posseïdors de residus. La recollida de residus i la neteja viària de la ciutat són serveis essencials que diàriament s’activen per donar resposta a un municipi de gairebé 80.000 habitants. El servei gestiona 34.000 tones anuals de residus i vetlla per la neteja dels 282 km de carrer i dels 211 parcs i jardins de què disposa Rubí. A més d’aquesta complexa gestió, la ciutat afronta casos de conductes inadequades i incíviques, com ara abocaments fora dels contenidors. La nova ordenança pretén facilitar actuacions en aquest sentit. La nova ordenança tipifica de manera específica males pràctiques que dificulten la bona gestió, incidint especialment en les conductes incíviques i/o vandàliques amb un règim clar de sancions que permetrà perseguir millor l’incivisme.

Durant la part resolutiva, també s’ha aprovat unànimement iniciar l’expedient de contractació per a l’adjudicació dels LOTs 3 i 5 del contracte de servei de redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Rubí (POUM) que corresponen a Medi Ambient i Participació Ciutadana. El LOT 3 abastarà els treballs de redacció de la documentació ambiental prevista normativament per a la tramitació i aprovació del POUM, amb un pressupost de 60.158,65 euros i una durada del contracte de  5 anys. El Lot 5 abastarà els treballs de redacció   del   Programa   de   Participació Ciutadana del POUM de conformitat amb la legislació vigent, el desenvolupament del procés participatiu i el desenvolupament de les accions de comunicació i difusió per un import de 17.627,20 euros i una durada del contracte de 2 anys. La sessió també ha servit per donat compte al Ple de la modificació del Pla Normatiu Municipal de 2021 per tal d’incloure el decret de  modificació  de  les  “Bases  de  sol·licitud  i  atorgament  de  subvencions  per  a entitats  i  associacions  ciutadanes”.

En aquest ple ordinari corresponent al mes d’agost, Elena Montesinos Pujante ha pres possessió com a regidora d’En Comú Podem Rubí. Montesinos Pujante pren el relleu dins del grup municipal de Pau Navarro Cano, acomplint un dels compromisos als quals van arribar Rubí En Comú i Podem Rubí quan van formar coalició el 2019. Un altre d’aquests compromisos és el repartiment del càrrec de portaveu municipal, mig mandat per un regidor o regidora de cada formació. Així, Andrés Medrano Muñoz és l’actual portaveu municipal d’ECP i Ànnia García Moreno, que ha estat la portaveu els primers dos anys de mandat, passa a ser portaveu suplent. La sessió també ha servit per donar compte del decret d’alcaldia de nomenament de Pau Navarro Cano com a personal eventual de confiança o assessorament especial del lloc de treball d’assessor de govern.

Mocions

Els grups municipals del Ple han estat d’acord en aprovar amb un acord previ de la Junta de Portaveus tres mocions: per a la millora dels serveis a la petita infància, per demanar la recuperació dels nivells d’activitat sanitària presencial als Centres d’Atenció Primària i de suport a les dones de l’Afganistan.

La moció de l’AUP per a la millora dels serveis a la petita infància  acorda incorporar mesures destinades a la població de 0 a 3 anys al nou Pla Local d’Infància i Adolescència; tenir present en l’estudi que l’Ajuntament té previst realitzar per a la possible gestió  directa  de  les  Escoles  Bressol  públiques  diferents  opcions  i  terminis  per  a  la futura internalització i acabar-lo abans d’acabar el mandat; ampliar el nombre de places destinades als espais de criança i suport a la relació paternofilial i promoure aquests recursos; ampliar progressivament els recursos destinats a la cura i desenvolupament de la primera infància, prenent de referència models d’intervenció comunitaris; incrementar les activitats de lleure per a famílies amb infants de 0-3 anys i iniciar el projecte pilot de fons d’infància durant el 2022.

L’acord de tots els grups municipals també ha fet prosperar la moció per demanar la recuperació dels nivells d’activitat sanitària presencial als Centres d’Atenció Primària de Rubí i tot Catalunya que han proposat els grups municipals del PSC i ECP. El text compromet al Ple a instar el Departament  de  Salut  de  la  Generalitat  de  Catalunya  a  destinar  els recursos  necessaris  a  l’Atenció  Primària  per  a  fer front  a  les  noves  necessitats derivades  de  la  pandèmia  i  recuperar  la  visita  presencial  amb  el  professional  de referència. Aprovant aquesta moció, Rubí també es compromet a reclamar  l’establiment  de  criteris  clars  i  clínicament  ètics  sobre les visites presencials i no presencials per facilitar la presencialitat sempre que es requereixi l’explicació i exploració del pacient, en situacions d’angoixa i en aquells pacients que els hi és difícil la utilització dels mitjans no presencials, assegurant l’accessibilitat (no urgent en 48 hores) i ser atès per l’equip de primària (metgessa o infermera) de referència de cada pacient.

El text de suport a les dones de l’Afganistan, que ha entrat a l’ordre del dia per via d’urgència, ha estat també proposta dels grups municipals de l’equip de govern. Tirant endavant el text, tots els grups del Ple manifesten la seva preocupació per la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan. A través d’aquest text, l’administració pública dona suport a totes les accions que tinguin per objectiu evitar que es vulnerin els seus drets fonamentals, inclòs el seu dret a decidir sobre la seva educació, ocupació, participació política, econòmica, social o cultural, així com el dret a viure lliures de violència masclista, erradicant el matrimoni forçat i el matrimoni infantil. El Ple reclama a la Comunitat Internacional que iniciï totes les actuacions necessàries per preservar la vida de les dones i nenes afganes i que garanteixi el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret i insta al govern espanyol a continuar i, si s’escau, a ampliar, la tasca duta a terme en la recepció de les persones que han treballat per les institucions europees durant aquests anys i en l’adopció de mesures de protecció a les dones. Igualment, a través d’aquest acord, Rubí insta al Consell Europeu i a la Comissió Europea a facilitar la gestió de corredors humanitaris des d’Afganistan a la Unió Europea (UE) per totes les dones i nenes en perill de persecució, crida als estats membres de la UE a obrir les seves fronteres i demana al govern espanyol que ofereixi asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan, així com l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment les dones i nenes afganeses.

També s’ha debatut per urgència una moció del PSC i ECP per expressar la solidaritat de la ciutat amb totes les persones i comunitats afectades per l’impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears. El Ple ha aprovat per unanimitat reclamar als estats del món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment.

La moció d’En Comú Podem en contra de l’ampliació de l’aeroport s’ha retirat.

A l’inici del Ple s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista Luisa Amelia de 74 anys (Pozuelo de Alarcón, Madrid); Amal, de 38 anys (Sabadell); Antonella Abigaíl Orihuela, de 30 anys (Sant Vicenç de Castellet); Pamela Salgado M., de 25 anys (Cambrils);  Oksana O. S., de 36 anys (Nerja-Màlaga); Carmen, de 60 anys (Sevilla) i María Pilar Berrio Jiménez, de 43 anys (Murchante-Navarra).

Etiquetes