Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el Programa de participació ciutadana del POUM La sessió plenària celebrada aquest dijous també ha donat llum verda a la reducció dels preus de les targetes multiviatge i els abonaments del transport públic urbà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova el Programa de participació ciutadana del POUM

La sessió plenària celebrada aquest dijous també ha donat llum verda a la reducció dels preus de les targetes multiviatge i els abonaments del transport públic urbà

Aquest ha estat el primer ple després de les vacances d’estiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Aquest ha estat el primer ple després de les vacances d’estiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dijous el Programa de participació ciutadana del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), on es defineixen els espais i mecanismes d’informació, difusió i participació que s’implementaran dins el procés de formulació del nou planejament. El tràmit ha prosperat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

El procés de participació del POUM té com a objectiu fomentar i garantir els drets d’informació, iniciativa i participació de la ciutadania en el procés d’elaboració del POUM; fomentar la seva implicació facilitant-li tota la informació i les eines perquè sigui un procés compartit; i afavorir la divulgació i comprensió de tot els treballs que es facin. El programa aprovat estableix com a mecanismes de participació la Comissió de seguiment del POUM, el Consell consultiu del Pla, un espai web informatiu i un espai de participació en línia. També fixa els temes específics que es debatran i sota quina estructura, així com les fases del procés i l’estratègia de comunicació.

En paral·lel a aquest tràmit, aquest dijous també s’ha aprovat per unanimitat la creació del Consell consultiu del POUM i el seu reglament d’organització i funcionament.

     

Modificacions pressupostàries

El primer ple després de les vacances ha servit per tirar endavant diverses modificacions pressupostàries. La primera farà possible la integració del sistema de software eParkia amb el sistema d’accessos del pàrquing del Mercat Municipal, permetent noves prestacions. Hi han votat a favor el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), VOX, el Partit Popular (PP), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i En Comú Podem (ECP), i s’han abstingut Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Veïns per Rubí (VR).

La següent modificació aprovada té com a objectiu poder ampliar l’aparcament de bicicletes de Rubí Forma. Ha comptat amb els vots favorables de PSC, PP, VR, l’AUP i ECP, i les abstencions d’ERC i VOX.

També s’ha donat llum verda a una modificació per afrontar les despeses d’inversió per a l’adequació de la platea i altres elements ornamentals del Casino, després que la licitació d’aquest projecte quedés deserta i es fes necessària una actualització dels preus. S’han pronunciat a favor PSC i PP; en contra, VOX i l’AUP; i s’han abstingut ERC, VR i ECP.

S’ha acceptat igualment, en aquest cas per unanimitat, una modificació pressupostària per adquirir un aire condicionat per a Llar Residència Ca n’Alzamora.

Finalment, s’ha aprovat una modificació de crèdit per fer front a l’increment de preus que afecta els tractaments de la legionel·la. Hi han votat a favor tots els grups municipals a excepció d’ERC, que s’ha abstingut.

El Ple ha resolt altres tràmits necessaris per al funcionament de la ciutat, com ara el reajustament comptable del Servei de manteniment i control de la qualitat dels espais verds, de l’arbrat i les palmeres, i de les àrees jocs infantils. Aquest punt de l’ordre del dia ha recollit els vots favorables de PSC, PP i ECP, i les abstencions d’ERC, VOX, PP i l’AUP.

A més, s’ha ratificat per unanimitat el Decret d’Alcaldia que prorroga la reducció del 50% del preu de la targeta multiviatge i l’abonament d’estudiant del transport públic urbà fins al 31 de desembre de 2023.

A la sessió també s’han designat els representants municipals als Consells Escolars dels Centres amb l’abstenció d’ERC, i s’han aprovat per unanimitat els regidors escollits pels diferents grups municipals com a membres del Consell Escolar Municipal.

     

Banys públics per a la gent gran

L’ordre del dia d’aquest ple incloïa una única moció. El text, impulsat pel PP i modificat a partir de les esmenes presentades pel PSC i l’AUP, demana estudiar l’ampliació del programa No puc esperar a les persones grans, la posada en marxa de noves campanyes informatives per donar a conèixer aquesta iniciativa, i la realització d’un estudi jurídic i econòmic per a la instal·lació d’una xarxa de banys públics accessibles.

El projecte No puc esperar posa a disposició de persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal deguament acreditades una xarxa de lavabos per al seu ús prioritari. Actualment hi ha una vintena d’equipaments municipals que formen part d’aquesta iniciativa, que també s’ha començat a aplicar als lavabos portàtils dels actes festius de Rubí. La moció aprovada aquest dijous advoca per aprofundir en aquest idea, de manera que també se’n puguin beneficiar les persones grans que també necessiten disposar de lavabos accessibles.

El text s’ha aprovat amb els vots a favor de PSC, VOX i PP, els vots en contra d’ERC i ECP, i les abstencions de VR i l’AUP.

La sessió s’ha iniciat amb l’habitual minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència masclista a Espanya. Les tretze dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles des de l’anterior ple, celebrat a finals de juliol, han estat: Carla, de 26 anys, de Girona; Elena, de 29 anys, de Barcelona; Erica Vanessa, de 22 anys, d’Utrera (Sevilla); Zhour, de 27 anys, d’Almeria; Juani, de 32 anys, de Pozoblanco (Còrdova); Evarista, de 91 anys, de San Cristóbal de la Laguna (Santa Cruz de Tenerife); una dona de nom desconegut de 51 anys de Madrid; Encarnación, de 39 anys, de Motril (Granada); Encarnación, de 63 anys, de Chipiona (Cadis); Rosario, de 36 anys, de Béjar (Salamanca); Raquel, de 58 anys, d’Alzira (València); María Rosa, de 52 anys, de Villanueva del Arzobispo (Jaén); i Maricel, de 46 anys, de Sevilla.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes