Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Ple municipal es constitueix dissabte en una sessió extraordinària a la biblioteca Com tots els plens municipals, es podrà seguir en directe a través de www.rubi.cat i www.radiorubi.cat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou Ple municipal es constitueix dissabte en una sessió extraordinària a la biblioteca

Com tots els plens municipals, es podrà seguir en directe a través de www.rubi.cat i www.radiorubi.cat

El Ple tindrà lloc a la biblioteca  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El Ple tindrà lloc a la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte 17 de juny, a partir de les 12 h, el Ple de constitució de l’Ajuntament de Rubí, en què també s’elegirá el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys. Com tots els plens municipals, es podrà seguir en directe a través de www.rubi.cat i www.radiorubi.cat. La família i les persones properes als regidors/es podran viure la sessió en directe a l’interior de l’auditori i a la sala adjacent on s’ubicarà una pantalla. En tots dos casos, s’hi podrà accedir amb invitació personalitzada.

El Ple s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat ─ Juan Carlos Boronat Gómez (PP) i Carlos Velarde Ávila (VOX) respectivament─, i per la vicesecretària general de la Corporació, Marta Cuesta García. A continuació, es comprovaran les credencials dels i les 25 edils i tots prendran possessió del càrrec, jurant o prometen complir les obligacions del càrrec de regidor. Després, es declararà formalment la constitució de l’Ajuntament i la vicesecretària donarà compte dels valors dipositats i l’inventari municipal.

Un cop constituïda la Corporació, es procedirà a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Els caps de llista dels diferents grups hauran de comunicar si opten al càrrec, que s’elegirà mitjançant una votació secreta. Es proclamarà alcalde o alcaldessa la persona que obtingui la majoria absoluta -13 vots- o, en el seu defecte, la candidata de la llista més votada -PSC-. Després de resoldre l’elecció, el president de la Mesa d’Edat lliurarà la vara de comandament al nou alcalde o alcaldessa, que s’adreçarà per primer cop a les persones assistents i a la ciutadania. A continuació, cedirà la paraula als i les portaveus dels diferents grups municipals, per ordre de menor a major representativitat.

Set grups municipals

Fruit de les darreres eleccions municipals, el Ple passarà a estar integrat per set forces polítiques: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ─nou regidors/es─, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ─cinc regidors/es─, VOX ─tres regidors/es─, Partit Popular (PP) ─dos regidors─, Veïns per Rubí (VR) ─dos regidors─, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ─dues regidores─ i En Comú Podem Rubí (ECP) -dos regidors/es-. Del 25 edils que prendran possessió aquest dissabte, 9 ho faran per primer cop.

Objectius de Desenvolupament sostenible