Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou parc de La Serreta s’inaugurarà el diumenge 6 de març amb una gran festa Membres del Consell dels Infants han visitat aquest dimecres la nova instal·lació, que compta amb múltiples jocs inclusius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou parc de La Serreta s’inaugurarà el diumenge 6 de març amb una gran festa

Membres del Consell dels Infants han visitat aquest dimecres la nova instal·lació, que compta amb múltiples jocs inclusius

El nou parc de La Serreta incorpora un disseny amb multitud de jocs i activitats (foto: Localpres).
El nou parc de La Serreta incorpora un disseny amb multitud de jocs i activitats (foto: Localpres)

Diumenge 6 de març tindrà lloc la inauguració del nou parc de La Serreta, un espai llargament reivindicat pels veïns de la zona. Amb aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, l’Ajuntament ha volgut recuperar una zona verda al municipi i reordenar un espai que estava degradat, dotant-lo d’usos lúdics i esportius.

El nou parc té unes característiques que el fan singular: a banda de ser un dels més grans de Rubí, és el primer en incorporar de manera integral un disseny amb multitud de jocs i activitats inclusives. També s’ha cercat la màxima eficiència energètica, la minimització de l’ús de recursos no renovables i el mínim impacte ambiental en la seva construcció i posterior ús i manteniment.

Els jocs inclusius, presents a tot el parc
Pel que fa a les zones de joc, s’han descartat els usos tradicionals dels parcs i s’han plantejat àrees de joc innovadores: s’han dissenyat topografies artificials per a nens més petits i d’altres per a nens més grans, com un rocòdrom, que fomenten les activitats a l’aire lliure, més enllà dels jocs tradicionals. 

D’altra banda, a partir d’uns elements gràfics pintats a terra, s’ha habilitat una pista d’atletisme i s’ha creat una proposta de gran diversitat de jocs. Sobre la superfície de la pista del parc, unes taques de color dibuixen diversos circuits per jugar a la xarranca, a esbrinar aspectes de l’entorn natural i per fer proves esportives. També destaquen els jocs infantils reciclats amb estructures de joc pensades per al desenvolupament psicomotriu, emocional i cognitiu dels nens, i que inciten la canalla de totes les edats a jugar, promovent l’exercici físic com a manera de divertir-se.

La inclusivitat i l’accessibilitat han estat una premissa clau a l’hora d’escollir els diferents jocs. El sòl continu i el fet que les estructures estiguin a nivell del terra fan que tota l’àrea sigui accessible per tots els infants, sense discriminació per capacitats físiques.

Un parc compromès amb el medi ambient
Pel que fa a l’eficiència energètica, el projecte s’ha dissenyat des de l’òptica de la sostenibilitat, tant ambiental com econòmica, plantejant propostes amb materials reciclats o reciclables en tots els casos possibles, fomentant solucions que permeten l’estalvi energètic o de recursos naturals i minimitzant l’alteració del medi amb mesures que fomenten la recuperació dels aqüífers i de la vegetació, entre d’altres. Alguns exemples en són el mobiliari urbà ─fabricat a partir de plàstic reciclat─, l’ús d’un paviment procedent del reciclatge de vidre o els murs de gabions omplerts de runes de la construcció. Es promou l’estalvi energètic a través d’una il·luminació íntegrament de tipus Led, així com l’estalvi en recursos hídrics amb la plantació d’espècies autòctones. 

Visita del Consell dels Infants
Aquest dimecres, 17 membres del Consell dels Infants han pogut visitar en primícia el nou parc acompanyats de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, així com de tècnics de Ciutadania i Drets Civils i de l’arquitecte municipal que ha coordinat el projecte. Els nens i nenes han pogut examinar el resultat de les obres i provar algunes de les seves instal·lacions, com per exemple el rocòdrom.

Després de la visita guiada, els consellers s’han reunit i han consensuat un seguit d’idees que expressaran el dia de la inauguració davant la ciutadania. A banda d’opinar sobre aquells aspectes del parc que més i menys els han agradat, els infants també han fet diverses propostes de millora, algunes de les quals ja estan contemplades al projecte i encara s’han d’executar.

Imatges relacionades

Els nens i nenes han pogut examinar el resultat de les obres i provar algunes de les seves instal·lacions, com per exemple el rocòdrom (foto: Localpres)
Els nens i nenes han pogut examinar el resultat de les obres i provar algunes de les seves instal·lacions, com per exemple el rocòdrom (foto: Localpres)
L'arquitecte municipal que ha coordinat el projecte ha explicat als membres del Consell dels Infants les particularitats del parc (foto: Localpres)
L'arquitecte municipal que ha coordinat el projecte ha explicat als membres del Consell dels Infants les particularitats del parc (foto: Localpres)
Els membres del Consell dels Infants han visitat el parc acompanyats de la regidora Marta Garcia i de tècnics municipals (foto: Localpres)
Els membres del Consell dels Infants han visitat el parc acompanyats de la regidora Marta Garcia i de tècnics municipals (foto: Localpres)