Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou carnet Rubí 360 promourà l’equitat educativa entre l’alumnat de primària La proposta s’emmarca en el desplegament del Pla local d’Infància i l’Adolescència i la recent adhesió de Rubí a la Xarxa Educació 360 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou carnet Rubí 360 promourà l’equitat educativa entre l’alumnat de primària

La proposta s’emmarca en el desplegament del Pla local d’Infància i l’Adolescència i la recent adhesió de Rubí a la Xarxa Educació 360

L’alcaldessa, el regidor d’Educació, la directora de l’escola Montessori i el director d’edRa amb una simulació del carnet Rubí 360  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, el regidor d’Educació, la directora de l’escola Montessori i el director d’edRa amb una simulació del carnet Rubí 360 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Tot l’alumnat de primària de Rubí tindrà el curs 2021-2022 el Carnet Rubí 360, una proposta a través de la qual es vol acostar les nens i nenes a les moltes activitats educatives que es fan a la ciutat fora de l’horari escolar. La proposta s’emmarca en el desplegament del Pla local d’Infància i l’Adolescència i la recent adhesió de Rubí a la Xarxa Educació 360. “El carnet Rubí 360 és una eina per vehicular aquesta xarxa que per nosaltres és una oportunitat de sumar els recursos del municipi per promoure l’equitat educativa i la igualtat d’oportunitats de tots els nens i les nenes. En definitiva per combatre la segregació escolar que és, per mi, l’objectiu més important de tots” ha dit l’alcaldessa.

El carnet Rubí 360 inclou un rusc amb 9 competències educatives - Lleure i jocs; Arts, cultura i disseny; Esports i benestar; Nombres i lletres; Igualtat; Comunitat i participació; Tecnologia i món digital; Terra i ciència i Transició ecològica-. A través de la pàgina web municipal, els nens i nenes i les seves famílies accediran al catàleg d’activitats Rubí 360. Quan un infant en facin una, rebrà mig adhesiu de la competència que correspongui. El carnet quedarà complet quan l’infant hagi fet dues activitats de cada competència. El projecte es posarà en marxa al setembre amb la presentació del catàleg d’activitats i acabarà al juny amb un acte simbòlic de felicitació als nens i nenes que hagin aconseguit omplir el seu carnet. “Rubí és una ciutat educadora. I ho som des del convenciment que l’educació no recau només en l’escola i la família. El lleure educa, l’activitat cultural educa, l’esport educa, els museus eduquen, els carrers i les places eduquen ... Al final, la ciutat sencera educa”, ha recordat Martínez. En un primer moment, el catàleg inclourà les propostes municipals que ja van dirigides als nens i nenes, però el consistori convida a sumar-se a la xarxa a totes les entitats de la ciutat. “Volem tota la ciutat participi d’aquest projecte i quan t’hi involucres també t’involucres sense cap mena de dubte en la lluita contra la segregació escolar i a favor de l’equitat educativa. El carnet és una eina i volem que aquest catàleg sigui una proposta viva, oberta a tothom: escoles, comerços, llibreries, teatres, associacions, centres cívics...”, ha explicat el regidor d’Educació, Víctor García Correas.

El carnet Rubí 360 s’ha presentat aquest dimecres des del taller de fabricació digital de l’escola d’art i disseny edRa on l’alumnat de l’escola Montessori ha construït diferents làmpades led amb motius relacionats amb Sant Jordi. Els nens i nenes s’han encarregat del disseny i la construcció de la base de la làmpada, del dibuix del motiu que s’ha reproduït en el difusor de metacrilat i del muntatge del mecanisme d’il·luminació. “Aquest és un espai que ens permetrà acostar molt més l’alumnat al món professional i que és a l’escola d’art, però aviat estarà obert a la ciutadania”, ha explicat Candi Casadevall Carreras, director d’edRa.

La directora de l’escola Montessori, Conxita Gimeno, ha celebrat que Rubí tingui un equipament com el taller de fabricació digital que encaixa especialment amb el projecte del centre emmarcat en la iniciativa d’Aliances Magnet. “A finals de curs, tenir molts carnets plens serà un indicador que efectivament tots els nens i nenes han tingut accés en igualtat de condicions a les propostes educatives de la ciutat”, ha conclòs.