Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nadal ja il·lumina els carrers de Rubí L'encesa de l'enllumenat i les primeres activitats familiars a la carpa de Doctor Guardiet han obert aquest divendres la programació nadalenca, que arriba sota el lema "Un Nadal més màgic que mai" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Nadal ja il·lumina els carrers de Rubí

L'encesa de l'enllumenat i les primeres activitats familiars a la carpa de Doctor Guardiet han obert aquest divendres la programació nadalenca, que arriba sota el lema "Un Nadal més màgic que mai"

Els llums s'han encès simultàniament a diversos punts de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
Els llums s'han encès simultàniament a diversos punts de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

La màgia del Nadal ja circula pels carrers i places de Rubí. Aquest divendres, l'encesa de l'enllumenat i les primeres activitats familiars a la Carpa de Nadal instal·lada a la plaça del Doctor Guardiet han donat el tret de sortida a una programació que s'adapta al context de pandèmia però que alhora potencia les il·lusions pròpies d'aquestes dates.

Per motius de seguretat, la posada en marxa dels llums de Nadal no s'ha pogut acompanyar del tradicional acte participatiu a la plaça de Pere Aguilera. Aquest moment especial, però, s'ha pogut viure de manera virtual a través de les xarxes socials municipals, on s'ha emès un compte enrere en vídeo protagonitzat per l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i alguns membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí.

L'enllumenat nadalenc decora enguany alguns espais nous, com una part del carrer de Sant Pere i un altre tram de Rafael Casanova. També inclou il·luminació ornamental a 80 arbres situats al carrer de Maximí Fornés, l'avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer Magí Ramèntol, el carrer Cervantes i la plaça de l'Onze de Setembre; un arbre de grans dimensions a la plaça de Pere Aguilera; i unes lletres il·luminades de la iniciativa Color a la plaça de Pere Esmendia.

Tota aquesta decoració es complementa amb els dibuixos i serigrafies que omplen ja els aparadors de 150 establiments locals gràcies al projecte NadalARTS. 14 il·lustradors i il·lustradores del col·lectiu C.I.R.C. i l'alumnat de cicles formatius de l'Escola d'Art i Disseny edRa s'han encarregat d'omplir de màgia nadalenca els vidres d'aquests comerços amb la voluntat d'atraure-hi la mirada de la ciutadania. Dins d'aquesta iniciativa, a més, es proposa un joc adreçat als infants: un passaport que hauran d'emplenar a mesura que trobin certs elements del Nadal a les il·lustracions dels aparadors, i que els permetrà obtenir un petit obsequi.

"Volem que aquestes festes siguin tan màgiques com sigui possible i que les puguem viure amb emoció, després d'un any que ha estat i encara ho està sent veritablement complicat. Avui, amb els llums ja encesos i les primeres activitats al carrer, sentim que, tot i les necessàries limitacions, serà possible compartir grans moments durant les properes setmanes", ha manifestat l'alcaldessa.

 

Activitats familiars

Una mica abans de l'encesa de llums, ja ha obert les seves portes la Carpa de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet, on aquesta tarda s'han programat diversos passis de l'espectacle familiar Marremango de Nadal, de la companyia Pep Callau i els Pepsicolen. Les activitats hi continuaran durant tot el pont, amb propostes també adreçades als infants, com són els espectacles Els músics de Bremen, Pastorets, la gran aventura o la funció de màgia Martingales de Jordi Quimera.

L'accés a la Carpa és gratuït però cal reservar l'entrada prèviament per motius de seguretat. Tota la informació sobre la programació i la reserva de localitats es pot trobar al web de Nadal.

Aquest divendres també ha començat a passejar pels carrers i places de Rubí el Tió Gegant, que enguany és completament itinerant per evitar les concentracions de persones.