Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell torna a proposar un cicle de cinema de temàtica històrica per a les nits de juliol El programa s’iniciarà aquest dijous 9 de juliol amb la projecció de la pel·lícula "Sota el signe de Roma" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Museu Municipal Castell torna a proposar un cicle de cinema de temàtica històrica per a les nits de juliol

El programa s’iniciarà aquest dijous 9 de juliol amb la projecció de la pel·lícula "Sota el signe de Roma"

Museu Municipal Castell (foto: Localpres).
Museu Municipal Castell (foto: Localpres)

El Museu Municipal Castell (MMUC) organitza aquest mes de juliol un nou cicle de cinema de temàtica històrica. Les pel·lícules es podran veure de forma gratuïta tots els dijous a les 22 h al pati de l’equipament.

El cicle arrencarà aquesta setmana amb la projecció de la cinta Sota el signe de Roma (1959). El llargmetratge, dirigit per Guido Brignone i ambientat el 272 dC, explica els intents de l’emperador Aureli per sotmetre el regne de Palmira (Síria) i convertir-lo en província de Roma. L’objectiu serà finalment possible gràcies a les gestions del cònsol Marc Valeri i a la submissió de Sinòvia, la bella i intel·ligent reina de Palmira, qui acabarà convertint-se en la dona d’Aureli. Amb aquesta pel·lícula el MMUC vol retre homenatge al valuós patrimoni de Palmira, actualment amenaçat per la guerra de Síria.

La propera pel·lícula que es podrà veure serà Companys, procés a Catalunya (1978), de Josep Maria Forn. Aquesta producció catalana narra la presa del president de Catalunya, Lluís Companys, mentre es trobava exiliat a França, el posterior judici sumaríssim a què va ser sotmès a Madrid i el seu afusellament. Abans de la projecció, els assistents podran visitar l’exposició temporal Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys, instal·lada actualment al mateix MMUC.

El 23 de juliol, li arribarà el torn a la cinta alemanya Últim tren a Auschwitz (2006), de Joseph Vilsmaier i Dana Vávrová. Coincidint amb els actes de commemoració del 70è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració, el MMUC proposa una mirada a l’Alemanya del 1943, quan els nazis es plantegen eliminar definitivament tots els jueus de Berlín. A l’abril d’aquell any, surt de l’estació de Grunewald cap a Auschwitz un tren amb 688 jueus que, durant sis dies, pateixen les pitjors condicions de calor i fam. En la seva desesperació, alguns dels presoners intenten liderar una possible fugida a contrarellotge.

L’última pel·lícula que es projectarà, el 30 de juliol, serà Topkapi (1964). Dirigida per Jules Dassin, explica la història d’Elisabet Lipp i el seu amant Walter Harper, que planegen el robatori d’una daga d’incalculable valor del museu de Topkapi, a Istambul. La missió la duran a terme amb la col·laboració d’altres delinqüents.  

Totes les sessions del cicle organitzat pel MMUC inclouran una copa de cava per als assistents.