Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell estrena temporada amb una exposició sobre els homínids prehistòrics La mostra “Neandertals a Catalunya”, organitzada per la Universitat de Barcelona, es pot visitar fins al 2 d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell estrena temporada amb una exposició sobre els homínids prehistòrics

La mostra “Neandertals a Catalunya”, organitzada per la Universitat de Barcelona, es pot visitar fins al 2 d’abril

Cartell de l’exposició “Neandertals a Catalunya”.
Cartell de l’exposició “Neandertals a Catalunya”

El Museu Municipal Castell (MMUC) presenta fins al 2 d’abril l’exposició itinerant Neandertals a Catalunya, organitzada per la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Sitges.

La mostra acompanya els visitants per un viatge als principals jaciments prehistòrics de Catalunya. A través de materials gràfics i audiovisuals, s’aborden diversos aspectes sobre la presència dels Homo neanderthalensis a casa nostra, com ara qui són, com es van descobrir, on se’n poden trobar fòssils, què menjaven o quines creences tenien, entre d’altres.

En el marc de l’exposició, el dijous 2 de març a les 19 h tindrà lloc la conferència De Neandertals a Cromanyons: els orígens de la humanització, a càrrec de Josep Maria Fullola, catedràtic de Prehistòria de la UB i comissari de la mostra.

“Per amor a l’art” a l’Antiga Estació
Aviat també arrencarà la temporada d’activitats de l’Espai Expositiu Antiga Estació. El proper 9 de febrer a les 19.30 h, està prevista la inauguració de la mostra Per amor a l’art de l’associació Mujeres Creatives del Vallès. 15 artistes de l’entitat ensenyen en aquesta exposició la importància de la il·lusió en el procés creatiu i com algunes quimeres no són inassolibles.

La mostra es podrà visitar a l’Antiga Estació fins al 11 de març.