Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El MMUC i El Celler programen noves activitats familiars gratuïtes Aquest diumenge, a partir de les 12 h, el MMUC acollirà un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants de 3 a 12 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El MMUC i El Celler programen noves activitats familiars gratuïtes

Aquest diumenge, a partir de les 12 h, el MMUC acollirà un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants de 3 a 12 anys

La proposta “Fem most! La màgica transformació del raïm” tindrà lloc al Celler el 19 d’octubre (foto cedida).
La proposta “Fem most! La màgica transformació del raïm” tindrà lloc al Celler el 19 d’octubre (foto cedida)

El Museu Municipal Castell (MMUC) i El Celler reprenen aquest mes la seva programació d’activitats familiars. Les diferents propostes tenen lloc el cap de setmana i són d’accés gratuït.

Aquest diumenge 6 d’octubre, a partir de les 12 h, el MMUC acollirà un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants de 3 a 12 anys. En aquesta activitat, a càrrec d’Artistic Events, els infants podran experimentar com realitzar diferents sabons enfeltrats amb gran quantitat de colors.

La propera proposta al MMUC tindrà lloc el diumenge 10 de novembre, també a partir de les 12 h, i consistirà en un taller de terrissa i pintura dirigit pel mestre artesà Llucià Pou. En aquest cas, els nens i nenes podran conèixer el procés de treball de la ceràmica i aplicar-lo en la creació d’un objecte propi, que acabaran pintant ells mateixos.

Tots els tallers previstos al MMUC tenen una durada aproximada d’1.30 h i, tot i que són d’accés gratuït, l’aforament és limitat, per la qual cosa es recomana assistir-hi amb puntualitat.

Pel que fa a la programació familiar del Celler, s’ha dissenyat tenint molt en compte el passat vinícola de l’edifici. Les activitats arrencaran el dissabte 19 d’octubre a les 12 h amb la proposta Fem most! La màgica transformació del raïm, en què els infants podran descobrir la transformació química d’aquest fruit i el mètode tradicional d’extracció de suc per fer-ne el most. El taller reservarà un espai a la producció amb tècniques tradicionals de premsa i procediments moderns d’extracció, i també oferirà la possibilitat de fer un tast a cegues dinamitzat a través d’un joc per a famílies.

El dissabte 16 de novembre, també a les 12 h, tindrà lloc l’activitat Un viatge en la història del raïm. Posa’t a la pell dels masovers i masoveres. A través de disfresses i d’una dinàmica teatral, els nens i nenes es posaran a la pell de diferents personatges lligats a l’agricultura, la producció i la transformació del raïm al Vallès. A més, coneixeran l’evolució del paisatge i de les masies vallesanes gràcies a una maqueta interactiva.

Finalment, el dissabte 14 de març a les 12 h, es farà el taller teatralitzat El poder de l’alquímia, que mostrarà com es transformen alguns productes per al seu ús alimentari, cosmètic o medicinal. Les famílies assistents podran experimentar amb la fabricació de productes fets amb plantes i fruits: alcohol de lavanda, oli de romaní i suc de fruites de temporada.

Les propostes programades al Celler també són d’accés gratuït però amb aforament limitat.