Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El manifest de Rubí amb motiu del 25N denuncia les violències sexuals com a component central del patriarcat La lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers els dones ha tingut lloc a la plaça Pere Aguilera amb la façana de la casa consistorial il·luminada de violeta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El manifest de Rubí amb motiu del 25N denuncia les violències sexuals com a component central del patriarcat

La lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers els dones ha tingut lloc a la plaça Pere Aguilera amb la façana de la casa consistorial il·luminada de violeta

Les dones que han llegit el manifest amb l'alcaldessa i la regidora d'Igualtat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les dones que han llegit el manifest amb l'alcaldessa i la regidora d'Igualtat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les Dones amb la lectura del manifest amb motiu del 25N a la plaça Pere Aguilera, amb la façana de la casa consistorial il·luminada de violeta. El text que han llegit cinc dones vinculades al teixit associatiu de la ciutat ha posat l’accent en les violències sexuals que són “les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades i que no tenen a veure amb el sexe sinó amb el poder. El poder de cosificar, d’humiliar, de dominar, de disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones”.

El document reconeix que el feminisme ha impulsat dos grans canvis: posar el consentiment al centre de les relacions humanes i exigir que es faci efectiva la diligència deguda dels poders públics i que s’erradiqui tota forma de violència institucional. “Aquest és el compromís que refermem totes les institucions polítiques del país. Un compromís amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones que ens ha de fer també una societat més”, conclou el text.

La lectura del manifest ha anat a càrrec de Sílvia Castañeda Fuentes, presidenta de l’Irmandade Galega  de Rubí; Ariadna Fontela Roldan, cap de Canalla dels Castellers de Rubí, Magda Batlles Pagès, presidenta de l’associació d’Arrel Dansa; Lidia Martin Tornero, encenedora infantil de la Colla de Diables de la Riera de Rubí i Ainhoa Pozo Flores, membre dels Geganters de Rubí.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i altres regidors i regidores del Ple municipal. La lectura del manifest s’ha traduït simultàniament a la llengua de signes.

Objectius de Desenvolupament sostenible