Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El filòsof Joan Canimas analitza en una conferència l'actual model d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual L'expert visitarà aquest dijous la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler dins els actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El filòsof Joan Canimas analitza en una conferència l'actual model d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual

L'expert visitarà aquest dijous la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler dins els actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Joan Canimas.
Joan Canimas

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, aquest dijous s'ha programat la ponència Entre el paternalisme i el liberal-abandonament a les persones amb discapacitat, a càrrec del filòsof i expert en ètica aplicada Joan Canimas. L'activitat està organitzada pel Servei de Diversitat Funcional de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la societat municipal Font del Ferro, i s'adreça específicament a famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Segons Canimas, les actuals transformacions en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual anuncien el final del model paternalista que ha estat vigent durant dècades i la seva evolució cap a un liberalisme ple d’oportunitats, però també de perills que cal identificar, preveure i afrontar. Des d'aquest nou posicionament, es considera que cal respectar i acompanyar sempre la voluntat de la persona amb discapacitat intel·lectual, que el suport resol totes les situacions i que les decisions substitutives no estan mai justificades.

A la xerrada d'aquest dijous, Canimas exposarà l'actual context, identificarà els perills d'aquest nou liberalisme en l'àmbit de la discapacitat, i donarà eines per gestionar l'ètica de la responsabilitat envers l'altre per no caure en el que ell defineix com a liberal-abandonament.

La ponència del filòsof tindrà lloc aquest dijous a les 17.30 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Per assistir-hi, cal fer la inscripció prèviament al correu oadf@ajrubi.cat.

 

El ponent

Joan Canimas és doctor en filosofia i màster en bioètica i dret. És expert en ètica aplicada i professor de la Universitat de Girona, on imparteix classes d'ètica aplicada als graus d'Educació Social, Treball Social i Pedagogia i de filosofia de l'educació a Pedagogia. També exerceix de professor col·laborador en altres universitats.

Canimas és membre del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i del Comitè d'Ètica i la Bioseguretat de la Recerca de la Universitat de Girona, entre d'altres.