Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival de fotografia La Nuu tornarà a convertir edificis i places de Rubí en un museu a peu de carrer Una dotzena de fotògrafs participaran en aquesta 3a edició de l’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel rubinenc Carles Mercader https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival de fotografia La Nuu tornarà a convertir edificis i places de Rubí en un museu a peu de carrer

Una dotzena de fotògrafs participaran en aquesta 3a edició de l’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel rubinenc Carles Mercader

La zona de l’Escardívol tornarà a ser un dels escenaris on s’exposaran les fotografies del festival La Nuu (foto: Localpres).
La zona de l’Escardívol tornarà a ser un dels escenaris on s’exposaran les fotografies del festival La Nuu (foto: Localpres)

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu tornarà als carrers de la ciutat de l’1 al 31 d’octubre. En aquesta tercera edició, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader tornarà a exposar fotografies de gran format a diversos espais públics de la ciutat.

Durant tot un mes, les façanes d’alguns edificis i places del municipi es convertiran en un museu a peu de carrer. La principal estratègia del festival és l’ocupació de l’espai públic per tal de despertar la complicitat emocional de la ciutadania. Aquesta edició omplirà de nou la ciutat de fotografia contemporània per oferir-la sense cap tipus de barrera. Visitants i ciutadans es convertiran en espectadors voluntaris i involuntaris a les places Nova Estació, Anselm Clavé, Doctor Guardiet, a la zona de l’Escardívol, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Taulell i al Celler.

Sota el lema Una joventut, La Nuu reunirà enguany les obres d’una dotzena d’autors de destacada trajectòria. Aquesta tercera edició del festival referma la seva vocació internacional amb la presència de fotògrafs com l’egípcia Laura Al-Tantawy i la participació asiàtica del sud-coreà Sung Jin Park, el japonès Shinya Arimoto i el xinès, resident a València, Xiqi Yuwang. Diferents generacions també conviuen dins la selecció expositiva d’aquest any. Així, s’hi podran trobar figures consagrades com Miguel Trillo al costat de joves promeses com David Molina Gadea i Helena Goñi.

Com en edicions anteriors, l’exposició es complementarà amb xerrades, col·loquis, workshops, visites guiades i activitats fotogràfiques dirigides pel Grup Fotogràfic El Gra. A més, aquesta nova edició del festival tornarà a comptar amb una secció expositiva oberta a la participació ciutadana.

La Nuu té dos propòsits clars: portar el millor de la fotografia a Rubí pel gaudi i aprenentatge de tots i totes i, alhora, dimensionar el nom de la ciutat cap a l’exterior i convertir Rubí en un lloc de referència dins la fotografia.

Workshop amb Juanan Requena
En el marc d’aquesta 3a edició del festival, s’ha organitzat un taller gratuït amb el fotògraf Juanan Requena. El workshop, que porta el títol La meta es el camino, compta amb 15 places, dues de les quals estan destinades a ciutadans de Rubí.

Els interessats a participar en aquest taller sobre el procés creatiu i la construcció de llibres com a contenidors d’emocions, cal que enviïn el seu porfoli a l’adreça de correu electrònic