Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Fotografia La Nuu tanca edició amb l’entrega del Premi Screen Les activitats programades durant tot el mes d’octubre han gaudit d’una gran assistència, especialment les visites guiades setmanals, que han reunit una mitjana de 50 persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Festival de Fotografia La Nuu tanca edició amb l’entrega del Premi Screen

Les activitats programades durant tot el mes d’octubre han gaudit d’una gran assistència, especialment les visites guiades setmanals, que han reunit una mitjana de 50 persones

El veredicte del Premi Screen es va donar a conèixer el passat dissabte al Celler (foto: La Nuu).
El veredicte del Premi Screen es va donar a conèixer el passat dissabte al Celler (foto: La Nuu)

El Festival de Fotografia La Nuu de Rubí va clausurar la seva setena edició el passat cap de setmana amb la celebració de la Nit Screen, en el marc de la qual es va fer públic el veredicte del premi del mateix nom. El català Eugeni Gay Marín és el guanyador del certamen amb l’obra titulada Desde la isla cuántica.

El Premi Screen reconeix els millors treballs fotogràfics internacionals en format audiovisual. En aquesta tercera edició, s’hi van presentar 25 obres que destacaven per la seva varietat estilística i temàtica. D’aquestes, se’n van seleccionar vuit, que es van poder visionar dissabte al Celler abans de la proclamació de la guanyadora. L’acte va comptar amb la presència del jurat del premi, format per la curadora Natasha Christia, la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza, i la fotògrafa i editora Emille Hallard.

Segons el seu autor, Desde la isla cuántica vol investigar la visió d’allò sagrat a La Isla del Sol (Bolívia). Habitada per tres comunitats aimares, les llegendes diuen que el Sol es va formar a la seva roca sagrada i que de la mateixa van sortir Manco Capac i Mamma Occlio ─equivalents a Adam i Eva─ per fundar la ciutat de Cusco i l'Imperi Inca.

La Nit Screen es va tancar dissabte a la plaça del Celler Cooperatiu amb un concert a càrrec del grup de música cubana Los tres chamacos.

 

Èxit de convocatòria

La setena edició de La Nuu ha tornat a situar Rubí com un centre de referència de la fotografia d’autor. Durant tot el mes, s’hi han pogut veure exposades, a diferents espais públics, les imatges en gran format d’una dotzena d’autors i autores internacionals. A més, s’ha dut a terme un complet programa d’activitats obertes a la ciutadania al voltant de la fotografia i la cultura.

Les diferents propostes del festival han gaudit d’un notable èxit d’assistència: des del recital poètic inaugural amb Maria Sevilla, Joan Martínez i Txema Rico, passant per l’exposició itinerant Ínsula Nómada de Juanan Requena, la presentació del fotollibre d’Irene Zóttola a l’Escola d’Art i Disseny edRa, la conversa entre els mateixos Requena i Zóttola, o el concert de la violoncel·lista Núria Puigbó. El gran èxit del festival, però, han tornat a ser les visites guiades dels dissabtes, amb una mitjana de 50 persones assistents.

Després de les vicissituds d’un any de pandèmia, La Nuu ha pogut gaudir d’una ciutadania que té ganes de recuperar la normalitat i participar d’actes culturals cada cop amb menys restriccions”, ha destacat el director del festival, Carles Mercader Fulquet. Una lectura que ha compartit el regidor de Promoció i Dinamització Cultural,  Moisés Rodríguez Cantón: “L’any passat vam poder mantenir el festival amb un format parcialment virtual. Enguany, creadors, creadores i públic esperàvem retrobar-nos i seguir fent créixer aquest esdeveniment, que ja és un referent cultural dins i fora de Rubí”.

Imatges relacionades

Ambient durant el concert de Los tres chamacos (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Ambient durant el concert de Los tres chamacos (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)