Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dipòsit d’aigua de Cova Solera es torna a posar en servei, una vegada finalitzades les obres de reparació de la coberta Els treballs han permès adequar aquesta estructura, que abasteix d’aigua els polígons de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El dipòsit d’aigua de Cova Solera es torna a posar en servei, una vegada finalitzades les obres de reparació de la coberta

Els treballs han permès adequar aquesta estructura, que abasteix d’aigua els polígons de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí

La nova coberta és impermeable i circulable per a les persones (foto: Ajuntament de Rubí).
La nova coberta és impermeable i circulable per a les persones (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha rehabilitat la coberta del dipòsit de Cova Solera, una de les instal·lacions que formen part de la xarxa de distribució d’aigua potable del municipi. Un cop finalitzats els treballs, aquesta estructura s’ha tornat a posar en servei aquesta setmana per abastir d’aigua els polígons de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí.

L’estiu del 2018 es va produir l’esfondrament de part de la coberta, deixant el dipòsit fora de servei i fent necessària l’execució d’un by-pass per poder seguir subministrant aigua mentre es duia a terme la reparació dels danys ocorreguts.

L’actuació ha consistit a demolir la coberta malmesa i a construir-ne una de nova. També s’han realitzat els acabats necessaris per garantir l’accés a la pròpia coberta i a l’interior del dipòsit. Així, la nova coberta és impermeable i circulable per a les persones.

El dipòsit té una capacitat de 4.500 m3, és de planta circular, amb un radi de 12 m i 10,5 m d’alçada. Va ser construït als anys 1990-1991 i serveix de pulmó als polígons industrials de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí.

L’obra, que ha tingut un pressupost de 236.111,80 euros, forma part del Pla d’inversions 2020-2021 per millorar i renovar les instal·lacions d’abastament i clavegueram a Rubí, dotat amb més de 2,5 milions d’euros.

Imatges relacionades

La nova coberta és transitable (foto: Ajuntament de Rubí)
La nova coberta és transitable (foto: Ajuntament de Rubí)