Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de l’Arbre Autòcton recupera la participació de veïns i veïnes Una cinquantena de persones han col·laborat en la plantació d’arbres durant la commemoració del Dia de l’Arbre Autòcton https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia de l’Arbre Autòcton recupera la participació de veïns i veïnes

Una cinquantena de persones han col·laborat en la plantació d’arbres durant la commemoració del Dia de l’Arbre Autòcton

La plantació ha tingut lloc aquest diumenge (Foto: Localpres/Ajuntament).
La plantació ha tingut lloc aquest diumenge (Foto: Localpres/Ajuntament)

Roures, freixes i avellaners són algunes de les espècies que s’han plantat aquest diumenge a la nova àrea d’esbarjo social de Sant Muç, ubicada en un solar situat a la confluència entre l’avinguda de Can Tapis i el carrer de les Aigües. Ha estat en el marc de la commemoració de la 21a edició del Dia de l’Arbre Autòcton.

Diverses famílies, fins a sumar una cinquantena de veïns i veïnes de totes les edats, han participat d’aquesta acció que l’any passat no va comptar amb la participació ciutadana a causa de les restriccions derivades de la situació sanitària. S’han plantat 51 nous arbres i properament se'n plantaran més en aquest espai fins arriba als 70 ja que les condicions d’humitat d’aquest diumenge no eren les més indicades per a plantar els arbres.

Més arbrat a les escoles

Tres escoles de la ciutat l’Escola Ramon Llull, l’Escola Montessori, l’Escola Pau Casals  s’han sumat a la celebració d’aquesta iniciativa i el Mossèn Cinto repeteix. En total, properament es plantaran un total de 50 arbres als patis d’aquests centres.

En aquesta ocasió, però, els arbres els plantarà l’Ajuntament, en comptes de l’alumnat i les seves famílies com en edicions anteriors, tenint en compte la mida dels diferents exemplars.

Seran arbres de les següents espècies: Acer platanoides (auró), Celtis australis (lledoner), Acer campestre (auró), Fraxinus angustifolia (freixe) i Tipuana tipu (tipuana).