Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cros Escolar de Rubí suma 42 edicions com una de les activitats més participatives de la ciutat La Cursa de la Dona s’incorpora a aquesta gran jornada esportiva, que tindrà lloc el 15 de març, amb l’objectiu de promocionar l’esport femení https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Cros Escolar de Rubí suma 42 edicions com una de les activitats més participatives de la ciutat

La Cursa de la Dona s’incorpora a aquesta gran jornada esportiva, que tindrà lloc el 15 de març, amb l’objectiu de promocionar l’esport femení

El president de la UAR, el regidor d’Esports, l’alcaldessa i la regidora de Promoció de l’Esport Femení, durant la presentació del Cros (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El president de la UAR, el regidor d’Esports, l’alcaldessa i la regidora de Promoció de l’Esport Femení, durant la presentació del Cros (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El diumenge 15 de març es disputarà la 42a edició del Cros Escolar de Rubí, que tindrà lloc novament al bosc de Ca n’Oriol. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR), és una de les més participatives de tot l’any ─el 2019 va reunir prop de 900 participants─. “El Cros és una d’aquelles propostes esportives que ens enorgulleixen com a ciutat. És una activitat que posa en comú temàtiques molt importants, com ara l’esport i una infància i una joventut participativa, que gaudeixen de l’atletisme en un entorn natural privilegiat”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Aquesta 42a edició de la prova incorpora dues novetats destacades. Una d’elles és que tots els i les participants rebran una medalla amb un disseny vinculat a la nova imatge corporativa de Rubí Esport, amb l’objectiu de “posar en valor la participació, perquè en l’esport, ja sabem que el més important no és guanyar, sinó participar”, ha dit l’alcaldessa.

Cursa de la Dona
L’altra novetat d’aquesta edició és l’organització de la primera Cursa de la Dona, un dels actes inclosos a la programació del Dia Internacional de la Dones que s’ha presentat aquest dilluns al matí. Segons Martínez, “és la primera vegada que fem aquesta cursa, fruit del nou impuls que volem donar des del govern a l’esport femení, amb la qual volem visibilitzar i donar suport a les dones esportistes”.

La prova està pensada especialment per a les familiars dels i les participants al Cros i per a totes aquelles dones que s’hi vulguin apuntar. “Ens encantaria que aquesta primera Cursa de la Dona fos tot un èxit de participació i que Ca n’Oriol s’omplís de dones i també d’homes, perquè donar visibilitat a l’esport femení i treballar per la promoció de la igualtat de drets és cosa de tots i totes”. De la mateixa manera s’ha expressat el president de la UAR, Fernando Velázquez Jimenez: “Sempre intentem que el Cros Escolar sigui una activitat molt participativa, que vinguin el màxim de gent i de nens, tant a la categoria Open com a la resta. I aquest any també fomentarem que vinguin el màxim de dones ─i homes─ a córrer aquesta primera Cursa de la Dona, que pretenem que vagi més enllà i sigui el primer Cros de la Dona”.

A banda del trofeu i la medalla per a les tres primeres persones classificades, les primeres 400 inscrites rebran una samarreta de regal amb el lema campiones.

Les persones que s’inscriguin a la Cursa de la Dona ho faran a canvi d’un donatiu, que pot ser d’entre 0 i 12 euros. Els diners aportats es lliuraran íntegrament a l’entitat Oncolliga Rubí, dedicada a l’atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars. D’aquesta manera, el Cros serà doblement solidari, ja que, com en anteriors edicions, s’aprofitarà l’esdeveniment per fer un recapte solidari d’aliments a càrrec de la Taula d’inclusió social. Tots aquells que ho vulguin podran fer les seves aportacions en un estand condicionat especialment per a l’ocasió.

Inscripcions al Cros Escolar
La competició consistirà en 14 curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, corresponent a la categoria Open Mixt ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.15 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2010-2011, està prevista cap a les 13.15 h. Pel que fa a la Cursa de la Dona, tindrà lloc cap a les 11.10 h.

L’organització lliurarà un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la cursa general i als tres primers de la classificació local de les curses escolars, així com al primer equip classificat de cada categoria de les curses escolars ─puntuaran els quatre primers atletes de cada centre educatiu─. A més, s’entregarà una cantimplora metàl·lica als infants i joves que hagin quedat entre el quart i desè lloc.

La data límit d'inscripció, que és gratuïta, serà el 12 de març. Novament, aquesta es farà exclusivament en línia, a través de l’adreça www.inscripcions.cat/42crosderubi. Les inscripcions per a la Cursa de la Dona s’hauran de realitzar a www.inscripcions.cat/cursadonarubi2020.