Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consistori inicia una consulta pública prèvia a l’elaboració de les bases de subvenció de Cooperació Internacional L’objectiu és recollir l’opinió de les persones i organitzacions més representatives potencialment afectades per les futures bases https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consistori inicia una consulta pública prèvia a l’elaboració de les bases de subvenció de Cooperació Internacional

L’objectiu és recollir l’opinió de les persones i organitzacions més representatives potencialment afectades per les futures bases

Un dels molts països en què treballen les entitats de cooperació locals és Guatemala (foto: Ajuntament de Rubí).
Un dels molts països en què treballen les entitats de cooperació locals és Guatemala (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l'elaboració de les bases de subvenció de Cooperació Internacional. Les persones i entitats vinculades a aquesta matèria poden fer les seves aportacions fins al 4 de setembre mitjançant la plataforma participa.rubi.cat.

A principis de 2018, el Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar el Pla Director de Cooperació pel Desenvolupament de Rubí (PDCD) per al període 2018-2020. Aquest Pla defineix les línies estratègiques per a la política de cooperació i per la convocatòria de subvencions de cooperació.

Una de les línies estratègiques que estableix el PDCD és la de la Cooperació per al Desenvolupament, amb la qual es pretén establir prioritats sectorials i específiques per concentrar els recursos i generar major impacte. Alhora, hi ha la necessitat d’aconseguir integrar encara més les orientacions derivades dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Enfocament Basat en els Drets Humans (EBDH), acostant els projectes al coneixement de la ciutadania de Rubí.

L’any 2018 es van convocar les subvencions amb unes bases específiques que s’adaptaven als objectius del PDCD. Actualment, resulta necessari l’aprovació d’unes noves bases reguladores amb vocació de permanència i que respectin les previsions tant del PDCD com del Pla Estratègic de subvencions. “L’actual crisi en què ens trobem està afectant molt els països amb els quals pretenem cooperar amb aquestes subvencions”, ha explicat el regidor de Cooperació, Pau Navarro Cano.

Les noves bases de subvenció pretenen regular la distribució del pressupost municipal destinat a projectes de Cooperació Internacional, seguint tot un seguit d’objectius: acostar la política de Cooperació Internacional del Consistori rubinenc als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); establir prioritats sectorials i específiques per concentrar els recursos i generar més impacte a les zones on es realitzin els projectes; i millorar l’impacte de la política de cooperació a Rubí promovent l’adhesió ciutadana a la política municipal de cooperació i generar cohesió social en clau de justícia i solidaritat.

Recentment s’ha aprovat la creació d’una comissió d’estudi, que haurà de redactar l’avantprojecte d’aquestes bases. Prèviament, s’ha obert una consulta pública amb l’objectiu de recollir l’opinió de ciutadans i ciutadanes i de les organitzacions més representatives potencialment afectades per les futures bases sobre els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i oportunitat de la seva aprovació, els objectius de les bases i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.

La consulta pública prèvia, amb la qual es dona compliment a l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, estarà oberta fins al 4 de setembre.