Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants i Joves reivindica la veu dels nens i nenes en el Dia Universal dels Drets de la Infància Quatre consellers i conselleres acompanyats de l’alcaldessa han llegit un manifest des de Ràdio Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell dels Infants i Joves reivindica la veu dels nens i nenes en el Dia Universal dels Drets de la Infància

Quatre consellers i conselleres acompanyats de l’alcaldessa han llegit un manifest des de Ràdio Rubí

Representants del Consell dels Infants i Joves han llegit un manifest a Ràdio Rubí  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Representants del Consell dels Infants i Joves han llegit un manifest a Ràdio Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí commemora aquest dimecres 20 de novembre el Dia Universal dels Drets de la Infància, una celebració que enguany coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció pels Drets dels Infants. Amb motiu d’aquesta efemèride, quatre membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí, la Carla, el Daniel, l'Emma i el Max, acompanyats de l'alcaldessa Ana Maria Martínez Martínez han llegit a Ràdio Rubí el Manifest pels Drets de la Infància. La lectura s’ha fet aquest any a l’emissora pública coincidint amb el seu 40è aniversari i de manera que els centres escolars de la ciutat puguin reproduir-ne l’enregistrament i treballar-lo a classe.

A través del manifest, els consellers i les conselleres han recalcat que els nens i nenes trenen dret a opinar, a ser escoltats i a tenir més llibertat. “Els nens i nenes necessiten ser escoltats per poder tenir més opinions i punts de vista diferents i tenen dret a exposar les seves idees per millorar el seu espai i la resta del món”, diu el text. Així el manifest demana que els polítics escoltin les seves propostes per fer de Catalunya un lloc millor pels nens i nenes i els i les joves, que habilitin més espais de joc al carrer per infants i adolescents i que es redueixi la contaminació per aturar l’escalfament global.

Com a consellers i conselleres, els i les joves s’han compromès, entre d’altres, a fer que “Rubí sigui una ciutat millor, a canalitzar les propostes dels que creuen que Rubí mereix molt més i que vulguin millorar la ciutat per a tothom, també per aquelles persones amb diversitat funcional”.

L’alcaldessa ha recordat la importància de celebrar “el 30è aniversari del dia que les Nacions Unides van signar el tractat més ratificat del món, la Convenció pels Drets dels Infants” i ha reiterat el compromís de la ciutat per donar a conèixer la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. L’alcaldessa que també presideix el Consell dels Infants i Joves de la ciutat ha posat l’accent en la necessitat d’escoltar els nens i nenes a l’hora de fer política: “Com a persones adultes podem intentar adoptar la mirada de la infància, però al final és la seva mirada i són ells i elles els que ens han de donar la seva opinió i exercir una participació significativa com diu la Declaració de Colònia que vam signar també fa uns dies”. Martínez també ha volgut felicitar la feina dels consellers i conselleres en el marc dels Pressupostos Participatius. “Han parlat de tot allò que necessita la ciutat i no hi ha res millor que saber què significa decidir on han d’anar a parar els recursos públics. Els encoratjo a seguir treballant així de bé. El nostre consell dels infants és exemplar”, ha conclòs.

La commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància continuarà aquesta tarda. De 17 a 19.30 h al Centre Cívic La Cruïlla hi haurà tallers i jocs a càrrec de l’Associació Compartir-Grup Social Marista i una xocolatada infantil amb el suport de l’Associació de Veïns del Pinar.

Per donar visibilitat a la celebració, UNICEF proposa aquest any que les Ciutats Amigues de la Infància il·luminin de manera simultània amb llum blava un espai o edifici emblemàtic del municipi a les 19 h. Rubí se suma a aquesta iniciativa il·luminant la façana de la casa consistorial i la ciutadania a títol individual també pot sumar-se a la proposta lluint peces de roba de color blau.

El barri de Les Torres celebrarà el Dia Universal dels Drets de la Infància el 30 de novembre. L’Associació veïnal del barri de Les Torres i l’Ajuntament de Rubí han preparat activitats infantils de cuina saludable, maquillatge de fantasia i una activitat de matemàtiques. A més, l’Associació Mandegane dinamitzarà l’espai amb jocs infantils, gastronomia, música i balls típics del Senegal en una proposta que ha vehiculat el Servei de Cooperació. El veïnat també organitzarà un mercat de segona mà.