Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Infància i l’Adolescència tanca el curs amb l’inici de la redacció del nou reglament L’òrgan de representació dels nens i nenes i les persones joves de la ciutat s’ha reunit en sessió plenària aquest dimecres al Museu Municipal Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell de la Infància i l’Adolescència tanca el curs amb l’inici de la redacció del nou reglament

L’òrgan de representació dels nens i nenes i les persones joves de la ciutat s’ha reunit en sessió plenària aquest dimecres al Museu Municipal Castell

El Consell, presidit per l’alcaldessa, s’ha reunit al Museu Municipal Castell  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Consell, presidit per l’alcaldessa, s’ha reunit al Museu Municipal Castell (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Consell de la Infància i l’Adolescència s’ha reunit aquest dimecres en sessió plenària a l’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC). Presidida per l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez Martínez, la sessió ha servit per exposar la participació dels nens i nenes en l’elaboració d’una introducció al Reglament de Participació del Consell de la Infància i la Joventut, que vol consolidar aquest espai de participació.

 

Els consellers i conselleres han compartit la feina d’investigació que han realitzat durant el curs sobre els gustos i hàbits dels rubinencs i les rubinenques en música, esport i art. Aquesta tasca els ha portat a col·laborar amb els serveis municipals d’Esports, Ràdio Rubí i l’Escola Municipal d’Art i Disseny, edRa. Els i les membres del Consell també han destacat l’experiència d’arranjament del Torrent de les Abelles.

 

Durant el Ple, els consellers i consellers han presentat a la màxima edil les propostes d’aquest any que tenen a veure amb el propi consell i amb la ciutat. D’una banda, els consellers i conselleres han explicat l’inici de redacció d’un nou reglament del mateix òrgan. El primer pas ha estat la redacció del preàmbul on s’ha utilitzat un llenguatge adequat a les persones que formen part del consell, una reivindicació dels i les membres.

D’altra banda, s’ha traslladat a Anna María Martínez altres qüestions que tenen a veure amb l’espai públic. Els i les participants consideren que a Rubí hi calen més zones verdes i més color a la ciutat. A més, han insistit en la necessitat que els seus criteris i opinions siguin escoltats a l’hora de tirar endavant els projectes municipals.

L’alcaldessa en funcions ha recollit aquestes peticions i ha assegurat que les fa seves. En aquest sentit s’ha acordat facilitar trobades entre el consell i tècnics municipals perquè aquests puguin conèixer les idees i propostes dels infants i adolescents.

L’alcaldessa ha agraït l’esforç la dedicació dels i les membres del Consell: “representant els vostres companys i companyes tots aquests mesos i traslladant les seves aportacions al plenari, heu començat a fer Política. Política en majúscules, aquella que prioritza el bé comú per donar resposta a les necessitats de tothom. En nom propi i de l’Ajuntament de Rubí, us agraeixo la feina feta i, com cada any, us demanaré que feu arribar el meu agraïment també a les vostres tutores i tutors”.

El sessió plenària s’ha tancat amb el lliurament a tots i totes les membres del Consell d’un diploma que agraeix la seva participació, implicació i compromís.

Objectius de Desenvolupament sostenible