Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol s’incorpora a l’oferta de casals d’estiu L’AMPA de l’escola organitza aquesta proposta, que amplia els serveis pensats per a infants amb diversitat funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol s’incorpora a l’oferta de casals d’estiu

L’AMPA de l’escola organitza aquesta proposta, que amplia els serveis pensats per a infants amb diversitat funcional

Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol (foto: Localpres).
Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol (foto: Localpres)

El Centre d’Educació Especial (CEE) de Ca n’Oriol s’incorpora a l’oferta municipal de casals d’estiu després de la bona acollida de la prova pilot del curs passat. Les activitats arrencaran el 4 de juliol i s’allargaran fins al 29 de juliol amb un horari de 9 a 14 h. La proposta inclou prestacions complementàries com el servei de bon dia, de 8 a 9 h, el servei de menjador, de 14 a 15 h, i el servei de tarda, de 15 a 17 h. El casal, sense les opcions extres, té un preu de 40 euros setmanals. 

Amb aquesta iniciativa es dóna continuïtat als serveis per a infants amb diversitat funcional durant el període d’estiu. La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha reivindicat la tasca de l’AMPA en l’impuls d’aquesta iniciativa, que rep el suport econòmic de l’Ajuntament: ‘’És d’agrair la implicació de les famílies amb el centre i la seva aportació en un servei que considerem fonamental per al benestar dels infants amb necessitats educatives especials’’. Les activitats, pensades per facilitar la integració de les persones, estaran dirigides per personal especialitzat. García ha remarcat que treballar per aquest col·lectiu és una de les prioritats del consistori: ‘’Treballar per a infants i col·lectius amb diversitat funcional és una part molt important dels nostres objectius com a equip de govern amb la intenció de fer de Rubí una ciutat inclusiva on tothom hi compti i hi trobi el que necessita’’.

La responsable municipal ha destacat que l'actual oferta de casals d'estiu "garanteix la posibilitat d'elecció de les famílies amb infants amb diversitat funcional, ja que els pares i mares que optin per inscriure els seus fills en un centre que no sigui el de Ca n'Oriol disposaran igualment d'una atenció adequada a les seves necessitats". Això serà possible gràcies a un servei de vetllador/a facilitat pels Serveis Socials de l'Ajuntament.

Les incripcions per participar al casal d’estiu del CEE de Ca n’Oriol es poden formalitzar durant aquesta setmana al menjador de l’escola de 8.30 a 10 h i de 16 a 17 h. El pagament es farà en efectiu o bé a través de transferència bancària al compte de l’AMPA.

Casals d’estiu a les escoles públiques
La resta d’escoles públiques de la ciutat també programen els seus casals a iniciativa de les AMPA de cada centre, una tasca que la responsable de l’àrea ha valorat com a ‘’imprescindible’’.

Totes les escoles ofereixen el casal de 9 a 14 h, a més de les opcions de servei de bon dia, menjador i de tarda. 

Les places als casals tenen un preu de 40 euros. Si la inscripció es fa fora de termini aquest preu s’eleva fins els 50 euros. Els serveis de menjador i de tarda no s’inclouen en aquesta tarifa. Els infants de famílies nombroses, monoparentals o les famílies que inscriguin més d’un fill obtindran un descompte del 15%.