Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler mostra una col·lecció de carros de mercaderies i de viatgers L’Associació Sant Galderic organitza l’exposició “L’antic transport de sang”, que es podrà veure fins al 16 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler mostra una col·lecció de carros de mercaderies i de viatgers

L’Associació Sant Galderic organitza l’exposició “L’antic transport de sang”, que es podrà veure fins al 16 de novembre

L'exposició a la Sala de Tines (foto: Localpres).
L'exposició a la Sala de Tines (foto: Localpres)

La Sala de Tines del Celler mostra fins al 16 de novembre una desena de carros de mercaderies i de viatgers cedits per l’entitat Tonis de Taradell. L’exposició, titulada L’antic transport de sang, està organitzada per l’Associació Sant Galderic en el marc del seu 20è aniversari.

La mostra té un alt contingut didàctic i està pensada per a tot tipus de públics. En ella es presenten els carros més representatius de cada tipologia, entre els quals figuren carros funeraris, de vela o de negociant, tartanes i carretes de bous, entre d’altres. Es tracta d’exemplars emprats a casa nostra abans de la irrupció massiva dels vehicles de motor, a partir dels anys 60 del segle XX, i que eren moguts amb la força dels animals de peu rodó enganxats amb els guarniments de l’anomenat “tir a la catalana”, una modalitat autòctona composta de bridó, collar, bastet i retranga.

La mostra L’antic transport de sang es va inaugurar el passat divendres amb l’assistència de la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, i representants de l’Associació Sant Galderic i dels Tonis de Taradell. L’exposició es podrà visitar a la Sala de Tines del Celler fins al 16 de novembre, emmarcada en la programació cultural d’aquest equipament municipal per als darrers mesos de l’any. A partir del 17 d’octubre, s’hi afegirà una altra mostra, R+V. Rubí i el vermell, que es podrà veure a la Sala Cèsar Martinell.

Imatges relacionades

Acte d'inauguració (foto: Localpres)
Acte d'inauguració (foto: Localpres)
Exposició a la Sala de Tines (foto: Localpres)
Exposició a la Sala de Tines (foto: Localpres)