Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 42è Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona se celebraran el 20 de març Els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica Rubí tornaran a tenir lloc als circuits del bosc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 42è Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona se celebraran el 20 de març

Els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica Rubí tornaran a tenir lloc als circuits del bosc de Ca n’Oriol

El Cros Escolar és una de les activitats esportives més participatives a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El Cros Escolar és una de les activitats esportives més participatives a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La 42a edició del Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona es disputaran el proper diumenge 20 de març al bosc de Ca n’Oriol. Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, les dues competicions organitzades per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR) tornaran a convocar els i les amants de l’esport de totes les edats. Les inscripcions per a les diferents curses es podran fer fins al 17 de març a través de les pàgines web www.inscripcions.cat/crosderubi2022 i www.inscripcions.cat/cursadonarubi2022.

El Cros Escolar és un dels esdeveniments esportius més participatius de l'any, com ho demostren els prop de 900 corredors i corredores de la seva última edició, celebrada el 2019. “És una activitat amb molta tradició, que ens permet gaudir de l’esport en un entorn natural privilegiat. Teníem moltes ganes de recuperar-la i de tornar a gaudir d’aquesta jornada participativa, on infants i joves tenen un protagonisme especial”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La competició consistirà en 13 curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar dones i homes esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.15 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2012-2013, està prevista cap a les 13.15 h.

L’organització lliurarà un trofeu acreditatiu als infants i joves que quedin als tres primers llocs de la classificació general i de la classificació local de les curses escolars. A més, s’entregarà una motxilla als tres primers de la general, i una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes als classificats del quart al desè lloc. Tots els participants a partir del quart lloc rebren una medalla. En el cas de la cursa open, les tres primeres persones classificades rebran també un trofeu i una motxilla, i les que quedin entre el quart i el desè lloc  una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes.

     

Cursa de la Dona

La gran novetat d’aquesta matinal d’atletisme serà l’organització de la primera Cursa de la Dona, inclosa a la programació del Dia Internacional de les Dones. Com ha explicat l’alcaldessa, “vam programar aquesta activitat el 2020 però la irrupció de la pandèmia ens va obligar a suspendre-la. Tenim molta il·lusió per celebrar-la i, d’aquesta manera, contribuir a impulsar l’esport femení, visibilitzar-lo i donar suport a les dones esportistes”.

La prova està pensada perquè hi puguin participar tant dones com homes, com una manera d’evidenciar el suport de tothom a l’esport femení. Les persones que quedin entre els primers tres llocs rebran un trofeu i una motxilla, i aquelles que quedin entre el quart i el desè lloc, una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes. A més, les primeres 500 inscrites rebran una samarreta de regal amb el lema Campiones.

La Cursa de la Dona es disputarà a les 11.50 h i consistirà en un recorregut de 3.300 metres.

Objectius de Desenvolupament sostenible