Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns s'obre el termini per optar als ajuts a l'IBI El termini per demanar aquestes subvencions s’obre del 18 de juny al 31 de juliol. Les sol·licituds s'han de presentar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dilluns s'obre el termini per optar als ajuts a l'IBI

El termini per demanar aquestes subvencions s’obre del 18 de juny al 31 de juliol. Les sol·licituds s'han de presentar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC)

Les peticions s'hauran de presentar a l'OAC .
Les peticions s'hauran de presentar a l'OAC

La ciutadania podrà sol·licitar ajuts econòmics que ofereix l’Ajuntament per fer front a l’impost de béns immobles (IBI) a partir de dilluns. Enguany, el termini per demanar aquestes subvencions s’allarga del 18 de juny al 31 de juliol. Els rubinencs i rubinenques interessats han de presentar una sol·licitud a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). 

Un any més, es manté la universalitat dels ajuts que es va implantar el 2015. Així doncs, no cal formar part de cap col·lectiu específic —persones grans, aturats, famílies monoparentals o nombroses, etc.— per poder-hi accedir. A més, es mantenen els canvis introduïts per intentar arribar a un major nombre de rubinencs, com ara el fet que es pot optar als ajuts malgrat constar com a propietari d’una altra finca, sempre que aquesta hagi estat adquirida per herència familiar de primer grau i les persones que hi visquin també siguin familiars de primer grau. També s’han establert diferents trams d’ingressos a l’hora d’atorgar les ajudes, amb l’objectiu d’abraçar un major nombre de beneficiaris.

Els ajuts preveuen sufragar fins al 50 % del rebut de l’IBI i fins a un límit de 250 euros. Per accedir-hi cal complir els requisits següents:

  • Estar empadronat a la ciutat, a l’habitatge per al qual se sol·licita l’ajuda, amb una antiguitat mínima d’un any.
  • Estar obligat al pagament de l’IBI per un únic immoble a Rubí, que ha de ser l’habitatge habitual. Es considera que una plaça d’aparcament i un traster formen part de l’habitatge habitual sempre que no superin els 12.000 euros de valor cadastral en el cas de l’aparcament i els 15.000 euros si també s’hi inclou el traster.
  • Les bases d’aquest any permeten tenir altres propietats urbanes sempre que la propietat hagi estat adquirida a través d’una herència familiar de primer grau i els residents siguin també familiars de primer grau.
  • Si s’és propietari de finques rústiques, la suma dels valors cadastrals de totes no pot superar els 5.000 euros.
  • Per optar a les ajudes, s’ha d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, Hisenda i la Seguretat Social.
  • Els límits de renda per a l’any 2017 oscil·len entre 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i 22.309,64 euros per a les famílies amb set membres o més.
  • En el cas que hi hagi alguna persona amb discapacitat al nucli familiar, aquest barem s’incrementa en un 10 %.
  • Les famílies monoparentals també gaudeixen d’un increment del 10 %.
  • Quan es tinguin càrregues hipotecàries o de lloguer, aquest barem s’incrementa en 2.000 euros en el tram que li correspongui.