Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l'Ajuntament de Rubí davant l'episodi de pluges El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un comunicat en fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en el qual s’avisa que els episodis de fortes tempestes que han sacsejat aquest dijous 15 de novembre algunes poblacions catalanes, entre elles Rubí, podrien repetir-se al llarg d’aquesta nit i matinada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comunicat de l'Ajuntament de Rubí davant l'episodi de pluges

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un comunicat en fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en el qual s’avisa que els episodis de fortes tempestes que han sacsejat aquest dijous 15 de novembre algunes poblacions catalanes, entre elles Rubí, podrien repetir-se al llarg d’aquesta nit i matinada.

Comunicat de l'Ajuntament de Rubí davant l'episodi de pluges.

Davant d’aquesta situació d’alerta, l’Ajuntament de Rubí ha activat aquest matí el Pla de Protecció Civil municipal per risc de pluges, que estarà operatiu fins que finalitzin les condicions i les previsions per les quals s’ha activat. Això vol dir que diversos serveis municipals estan preparats per actuar immediatament si la situació així ho requerís. Tots els cossos municipals estan coordinats pel comitè d’emergències municipals, presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez,  que aquest dijous a la tarda s’ha tornat a reunir per avaluar els efectes provocats per les pluges i per activar un operatiu que estarà treballant tota la nit amb l'objectiu de reduir les incidències i restablir la normalitat a primera hora d'aquest divendres.

Aquests són els acords presos en aquest comitè d’emergències municipals:

  • Durant tota la nit hi haurà maquinària treballant amb l’objectiu de deixar tan transitables com sigui possible totes aquelles vies de les quals hi ha coneixement d’afectacions –caiguda d’arbres i pals de llum, tapes de clavegueram fora de lloc...–. Ja s’ha estat treballant al llarg de tot el dijous i es continuarà durant la nit per tal de garantir la mobilitat amb seguretat dels rubinencs i rubinenques per totes aquestes vies.
  • Es reforça el personal municipal per garantir aquesta mobilitat ciutadana. La Brigada d’Obres està realitzant tasques de manteniment des d’aquesta tarda i ho continuarà fent al llarg de la nit.
  • Els serveis de Protecció Civil i de la Policia Local, així com el voluntariat de Protecció Civil, s’han reforçat des de l’inici de l’episodi de pluges per incrementar la capacitat de recepció de les demandes ciutadanes i de resposta als requeriments d’actuació.
  • S’han activat recursos d’empreses privades amb retroexcavadores.
  • S’ha donat avís a les companyies elèctriques i d’enllumenat públic per tal que torni el subministrament en aquelles zones de les quals s’ha tingut coneixement que hi ha hagut interrupció en el subministrament a causa de les pluges.
  • L’Ajuntament de Rubí està rebent el suport i la col·laboració de diferents cossos de seguretat, especialment del cos de Bombers, que amb més d’una desena de dotacions està treballant intensament durant tot aquest dijous a Rubí.

Així mateix, el comitè d’emergències municipals ha informat del tancament d’alguns centres escolars per a la jornada de demà divendres 16 de novembre com a conseqüència de les fortes pluges. Els centres afectats són les tres escoles bressol municipals (Sol Solet, Lluna i La Bruna). En un principi, també s'havia previst que l'Escola Torre de la Llebre i possiblement l'Escola Rivo Rubeo restessin tancades durant aquest divendres. Finalment, però, aquests dos centres han decidit obrir les seves portes.

L’Ajuntament de Rubí recorda que les trucades per a emergències cal continuar realitzant-les al telèfon 112. Tot i així, el consistori rubinenc habilitarà a partir de les 10 h d’aquest divendres 16 de novembre un telèfon d’atenció a les persones afectades. Aquest telèfon és el 93 588 70 00 (ext. 8012).

Al llarg d’aquest dijous (des de les 6.30 h i fins a les 21.30 h) la Policia Local de Rubí ha rebut 117 requeriments d’actuació a la seva central telefònica.

Ajuntament de Rubí
15 de novembre de 2018