Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el procés participatiu per a l'elaboració del Pla local per a la inclusió social L'Ajuntament ha convocat diverses jornades amb persones expertes, entitats i ciutadania per tal de completar la diagnosi social de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el procés participatiu per a l'elaboració del Pla local per a la inclusió social

L'Ajuntament ha convocat diverses jornades amb persones expertes, entitats i ciutadania per tal de completar la diagnosi social de Rubí

Les sessions de treball es fan a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les sessions de treball es fan a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest dilluns s'han dut a terme les primeres sessions dins el procés participatiu per a l'elaboració del Pla local per a la inclusió social de Rubí. L'Ajuntament ha programat quatre jornades sectorials amb persones expertes, entitats i ciutadania amb l'objectiu de recollir opinions que serveixin per completar la diagnosi social de la ciutat.

Aquest matí s'han convocat les trobades vinculades als àmbits de salut i habitatge, mentre que el proper 10 de maig se'n faran les corresponents a l'àmbit formatiu, laboral i econòmic, i al de relacions i ciutadania. Les sessions, que es realitzen a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, reuneixen professionals de serveis municipals i d'altres administracions, personal d'entitats prestadores de serveis i membres d'entitats participants en programes socials.

El debat s'estructura a partir de les dades recollides a la diagnosi inicial i d'un llistat de qüestions considerades d'especial interès en cadascun dels àmbits. La finalitat d'aquest treball participatiu és recopilar informació qualitativa sobre la situació de la ciutat per complementar la diagnosi quantitativa que ja s'ha fet, identificar les necessitats dels diferents actors de cada àmbit i promoure la generació de propostes d'actuacions de cara al futur pla.

A banda d'aquestes quatre jornades de treball sectorials, també està previst un taller general per a persones usuàries de serveis i programes socials que es durà a terme properament.

El Pla local per a la inclusió social ha d'ajudar a donar reposta de forma efectiva a les situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió o exclusió social que es puguin produir al municipi. Aquest document estratègic posarà en diàleg molta de la feina que ja s'està fent a l'Ajuntament en matèria social amb l'objectiu de revertir aquests processos, que són multifactorials i molt complexos, i alhora establirà un marc integral basat en un model de ciutat inclusiva. El disseny del pla està basat en la proximitat, la integralitat i el benestar local i, per aquest motiu, compta amb la participació dels agents i actors implicats en tots els àmbits relacionats amb l’atenció a les persones.