Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CEE de Ca n’Oriol, AMPA i Ajuntament arriben a un acord per a l’ampliació del centre El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol tindrà una nova ala de 260 metres quadrats que servirà per millorar el trànsit de l’alumnat cap al sector laboral o ocupacional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

CEE de Ca n’Oriol, AMPA i Ajuntament arriben a un acord per a l’ampliació del centre

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol tindrà una nova ala de 260 metres quadrats que servirà per millorar el trànsit de l’alumnat cap al sector laboral o ocupacional

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones s’han reunit aquesta setmana amb representats de l’escola i de l’AMPA.
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones s’han reunit aquesta setmana amb representats de l’escola i de l’AMPA

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’Associació de Mares i Pares (AMPA) i l’Ajuntament han formalitzat el compromís per ampliar les instal·lacions de l’escola. El projecte acordat, que s’ha treballat entre les tres parts, contempla una nova ala de 260 metres quadrats que acollirà una cuina, una sala polivalent, dues aules i lavabos. Es preveu que els treballs de construcció comencin a finals de 2018, amb un pressupost de 326.000 €.

Amb aquesta ampliació es dona resposta a les necessitats específiques de l’alumnat, ja que es crearà un recurs que facilitarà la transició de l’àmbit acadèmic cap al sector laboral o ocupacional. Així doncs, les persones beneficiàries d’aquesta ampliació seran els i les alumnes que són a punt de finalitzar el seu itinerari a l’escola.

Els responsables del centre i de l’AMPA han mantingut aquesta setmana una reunió amb l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García. Martínez ha destacat “el salt qualitatiu que suposarà aquesta ampliació ja que donarà una millor atenció i una millor preparació als usuaris que finalitzen el seu recorregut al centre”. De la seva banda, García ha remarcat que “la prioritat sempre és treballar per la inclusió i millorar la qualitat de vida i les oportunitats per a tots aquells col·lectius que tenen necessitats especials”.

El disseny de la nova ala deixa la porta oberta que, en un futur, s’hi sumi una segona planta.

Una ciutat inclusiva
La inclusió és un dels eixos estratègics de l’equip de govern. La voluntat és convertir Rubí en una ciutat inclusiva per a col·lectius amb necessitats especials en les diferents etapes vitals.

El projecte d’ampliació del CEE de Can n’Oriol s’ha treballat amb diversos grups municipals i la intenció de l’equip de govern és sumar aportacions de la resta de formacions polítiques durant el procés d’aprovació definitiva, que s’haurà de votar al Ple municipal.

Actualment, en el marc d’una prova pilot del Departament d’Ensenyament, el CEE de Ca n’Oriol col·labora amb l’Escola Teresa Altet per fomentar un nou model d’escola inclusiva que permet que l’alumnat d’un i altre centre comparteixin activitats a diari.