Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Fatjó acollirà aquest diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton Els participants plantaran diversos exemplars a la zona verda entre els carrers Topazi i Maragda per fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Can Fatjó acollirà aquest diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton

Els participants plantaran diversos exemplars a la zona verda entre els carrers Topazi i Maragda per fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona

Durant el Dia de l'arbre autòcton, els participants poden plantar arbres i arbustives (foto: Localpres).
Durant el Dia de l'arbre autòcton, els participants poden plantar arbres i arbustives (foto: Localpres)

El diumenge 26 de novembre, a partir de les 10 h, se celebrarà la 17a plantada del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta edició, l’espai escollit per a plantar els diferents exemplars ha estat la zona verda existent entre els carrers Topazi i Maragda, a Can Fatjó.

Enguany es plantaran un centenar d’exemplars d’arbres autòctons ─alzines, pins, roures i freixes─ i d’arbustives ─llentiscles i viburnums─. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. Des del consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, amb l’objectiu que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. L’Ajuntament ha penjat cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada.

Repoblar diverses zones de la ciutat
Al llarg d’aquestes 17 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. L’any passat, el lloc escollit va ser el parc de Ca n’Alzamora, espai on també es va dur a terme aquesta activitat els anys 2007, 2008 i 2013. El parc de Ca n’Oriol també ha estat l’escenari del Dia de l’arbre autòcton en nombroses ocasions (2009, 2010, 2011 i 2015). Altres espais on s’ha celebrat ha estat El Pinar o el parc de Can Sedó, entre d’altres.