Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avís preventiu a tot Catalunya per nivells moderats de contaminació de l’aire per PM10 Per evitar que la situació derivi en un episodi ambiental, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic recomana mesures com la priorització dels desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Avís preventiu a tot Catalunya per nivells moderats de contaminació de l’aire per PM10

Per evitar que la situació derivi en un episodi ambiental, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic recomana mesures com la priorització dels desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic

Evitar els trajectes en vehicle privat és una de les principals mesures que es poden adoptar per evitar la contaminació (foto: Ajuntament de Rubí).
Evitar els trajectes en vehicle privat és una de les principals mesures que es poden adoptar per evitar la contaminació (foto: Ajuntament de Rubí)

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha emès un avís preventiu per a tot el territori català per nivells moderats de contaminació de l'aire pel contaminant PM10, com a conseqüència d’una intrusió de pols africana.

L’avís preventiu és la fase prèvia a un possible episodi ambiental. El seu objectiu és informar de totes aquelles mesures que es poden aplicar per reduir les emissions de contaminants i així evitar que s’acabi produint l’episodi ambiental. Les principals recomanacions adreçades a la ciutadania són:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància,variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars: a l'estiu pujar la temperatura del termòstat.