Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la 23a edició del Voluntariat per la Llengua amb noves propostes Aprenents i voluntaris podran participar en els propers mesos d’un intercanvi de llibres i de diverses sortides a càrrec de CEPNA i Rubí d'Arrel https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arrenca la 23a edició del Voluntariat per la Llengua amb noves propostes

Aprenents i voluntaris podran participar en els propers mesos d’un intercanvi de llibres i de diverses sortides a càrrec de CEPNA i Rubí d'Arrel

Les parelles lingüístiques han omplert l'auditori de la Biblioteca (foto: Localpres).
Les parelles lingüístiques han omplert l'auditori de la Biblioteca (foto: Localpres)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest divendres al vespre l’acte de presentació de la 23a edició del Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. La trobada, que ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació, Marta García, ha reunit bona part de les parelles que ja s’han inscrit al programa.

Durant la presentació, s’ha fet repàs de les activitats que podran dur a terme voluntaris i aprenents en aquesta nova edició, entre les quals destaquen un intercanvi de llibres en català a partir del desembre i diverses sortides a l’entorn natural de Rubí, entre els mesos de gener i febrer, gràcies a la col·laboració de les entitats CEPNA i Rubí d’Arrel. A més, les anomenades parelles lingüístiques també podran gaudir a un preu especial de l’obra Pell de porc el proper 14 de novembre al Teatre Municipal La Sala.

Propostes com aquestes tenen un doble objectiu: d’una banda, afavorir l’ús social del català però, de l’altra, donar a conèixer la ciutat a les persones que fa poc que hi viuen. Per aquest motiu, es treballa estretament amb el teixit associatiu del municipi, fent que moltes de les activitats programades comptin amb la seva implicació. Aquest vessant social del Voluntariat per la Llengua ha estat precisament un dels aspectes que ha destacat la regidora d’Educació, Marta García, durant la presentació d’aquest divendres: “El Voluntariat per la Llengua és un èxit de cohesió, de complicitats entre persones rubinenques diferents [...]; un èxit que també es pot comprovar en el fet que tenim antics aprenents que ara són voluntaris. Més que parelles, ara són una família lingüística”.

De la seva banda, la directora del Centre de Normalització Lingüística de Terrrassa i Rubí, Teresa Garcia, també s’ha referit al Voluntariat per la Llengua com “una iniciativa d’èxit, en bona part perquè us hi trobeu bé fent-ho, perquè és una experiència molt gratificant”, útil i fàcil.

La presentació d’aquesta 23a edició ha comptat amb una participació especialment activa dels assistents, que han estat convidats a intervenir-hi a través de la xarxa social Twitter.

Inscripcions obertes
El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració d’una vintena d’establiments comercials i de restauració que garanteixen que els participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar a la nova edició del programa s’hi poden inscriure de forma presencial al Servei Local de Català, situat al c. Santa Maria, 17, 2n pis; per telèfon, trucant al 93 697 54 05 (de dilluns a divendres de 10 a 13 h, i de dilluns a dijous de 16 a 18 h); o bé enviant un correu electrònic a l’adreça .

El Voluntariat per la Llengua va iniciar-se a Rubí l’any 2004 i sempre ha gaudit d’un gran èxit de participació. A l’última edició hi van prendre part 89 parelles lingüístiques.

Imatges relacionades

La regidora Marta García, durant la presentació (foto: Localpres)
La regidora Marta García, durant la presentació (foto: Localpres)