Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous s’ha reobert al trànsit el pont del carrer de Sant Joan Les obres que s’han executat en aquesta estructura viària permetran millorar la mobilitat en aquesta zona de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest dijous s’ha reobert al trànsit el pont del carrer de Sant Joan

Les obres que s’han executat en aquesta estructura viària permetran millorar la mobilitat en aquesta zona de la ciutat

El pont ja torna a estar obert a la circulació.
El pont ja torna a estar obert a la circulació

L’Ajuntament ha reobert al trànsit el pont del carrer de Sant Joan aquest dijous, després que hagin finalitzat les obres de reforç estructural i ampliació d’aquesta estructura viària. Els treballs van arrencar ara fa més d’un any i van quedar interromputs a causa de la pandèmia. L’actuació, que es va reprendre al juliol, comportarà una millora de la mobilitat en aquesta via.

Els treballs han consistit a eixamplar la vorera sud fins a uns tres metres d’amplada, reurbaniatzar la vorera nord i la calçada. El pont disposa d’un nou enllumenat, s’han instal·lat noves baranes ─les tanques que hi ha actualment són provisionals, a l’espera que finalitzi el muntatge del revestiment definitiu de la barana de la vorera sud─, s’han traslladat les canalitzacions de les xarxes de gas i aigua afectades per les obres i s’ha dut a terme la impermeabilització complerta del tauler i l’execució de noves juntes de dilatació del pont.

Aquesta actuació completa el tram central del pont i suposarà una millora pel que fa a la circulació viària, ja que és un eix especialment utilitzat per la ciutadania que viu a les urbanitzacions i vol accedir al centre de la ciutat. A més, amb la reobertura del pont, les línies d’autobús 3 i 7 del transport urbà recuperaran el seu trajecte habitual.

En paral·lel a aquesta actuació, l’Ajuntament de Rubí està impulsant la següent fase prevista de millora del pont del carrer de Sant Joan amb la redacció d’un projecte que incideix en la millora de la seva connexió amb els carrers adjacents, amb actuacions que contemplen l’ampliació de les voreres de connexió de la vorera sud, la semaforització de la cruïlla amb el carrer de les Casetes, al barri de Can Fatjó, la reurbanització de les escales que accedeixen a la via lateral de la carrera C-1413 i el passeig de la Riera, i la reparació superficial de la totalitat del pont.

Aquest projecte contempla l’àmbit del pont millorant la mobilitat i la seguretat viària d’aquest sector.