Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez se suma a la declaració dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental en contra de les càrregues policials de l’1 d’octubre Aquest migdia, Rubí ha secundat l’aturada de 15 minuts convocada per la Taula per la Democràcia en resposta als fets violents ocorreguts aquest diumenge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez se suma a la declaració dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental en contra de les càrregues policials de l’1 d’octubre

Aquest migdia, Rubí ha secundat l’aturada de 15 minuts convocada per la Taula per la Democràcia en resposta als fets violents ocorreguts aquest diumenge

Concentració a la plaça Pere Aguilera.
Concentració a la plaça Pere Aguilera

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha sumat aquest dilluns a la declaració institucional impulsada pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental en relació als fets ocorreguts durant la jornada de l’1 d’octubre. El text consensuat diu el següent:

“Els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Vallès Occidental, reunits avui de forma extraordinària i urgent, i amb la voluntat de posar per damunt de tot la defensa de la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències, condemnem fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades ocorregudes ahir durant la jornada de l’1 d’octubre.

Volem, en primer lloc, destacar el comportament cívic i pacífic dels milers de persones que, a la nostra comarca, van sortir al carrer per defensar el fet de ser consultats i agrair la tasca a les persones que van treballar durant tot el dia d’ahir per garantir la seguretat i la convivència.

Durant la jornada d’ahir, a diversos punts de Catalunya, les forces policials van carregar amb duresa contra persones que, de manera pacífica i legítima, es mobilitzaven per poder exercir el seu dret a vot i defensar els drets i llibertats. A hores d’ara, es comptabilitzen ja prop de 850 ferits i ferides de diversa consideració com a conseqüència de l’actuació policial.

A la nostra comarca, els fets van ser especialment greus a Sabadell, on es va produir una càrrega policial a l’entorn de l’escola Nostra Llar, produint-se diversos ferits i causant destrosses al centre educatiu. Uns fets que, en cap cas, van ser oportuns ni justificats i absolutament desproporcionats. També es van produir incidents greus a Castellbisbal, on efectius de la Guàrdia Civil van carregar contra menors d'edat que estaven concentrats davant l'institut-escola Les Vinyes.

Els alcaldes i alcaldesses volem reafirmar que recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica. La democràcia permet la llibertat d’expressió i de reunió, uns drets fonamentals que ahir es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada que es va produir. Demanem el cessament immediat de la violència i la condemnem fermament. Les imatges on les porres van ser protagonistes i que, al llarg de la jornada d’ahir, es van repetir als carrers de Catalunya són una autèntica vergonya.

Els alcaldes i alcaldesses fem un clam pel respecte entre totes les persones, més enllà de les idees que puguin tenir i que puguin o no compartir.  La pluralitat de Catalunya ha de passar sempre pel respecte absolut a la llibertat d’expressió.

Davant d'aquesta situació, els alcaldes i alcaldesses exigim responsabilitats polítiques al govern de l’Estat per les càrregues policials contra els ciutadans i ciutadanes que es manifestaven lliurement als col·legis electorals.

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental volem reafirmar el nostre compromís amb la convivència a les viles, pobles i ciutats de la comarca. Volem denunciar el menysteniment que el govern de l’Estat espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori. Davant aquest fet, defensem la nostra tasca com a garants de la convivència i volem remarcar que des dels ajuntaments seguirem treballant fermament per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència”.

Aturada en contra de la repressió policial
Uns 200 rubinencs i rubinenques s’han concentrat aquest migdia a la plaça de Pere Aguilera per condemnar de forma contundent la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat durant la jornada de l’1 d’octubre. La mobilització, convocada per la Taula per la Democràcia, ha comptat amb la participació de l’equip de govern del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i de representants dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Veïns per Rubí (VR).

D’altra banda, l’Ajuntament ha decidit adherir-se a vaga general prevista per aquest dimarts després de l’acord assolit amb els representants dels dos sindicats majoritaris: CCOO i UGT.