Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil municipal per risc de vent Aquest divendres al migdia s'assolirà el nivell de més intensitat de vent, que es mantindrà durant tota la tarda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activat en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil municipal per risc de vent

Aquest divendres al migdia s'assolirà el nivell de més intensitat de vent, que es mantindrà durant tota la tarda

Previsió de vent per a aquest divendres (font: Servei Meteorològic de Catalunya).
Previsió de vent per a aquest divendres (font: Servei Meteorològic de Catalunya)

Davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i els avisos del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha decretat aquest dijous l’activació del Pla de Protecció Civil per risc de vent en fase de prealerta.

Entre d’altres actuacions, el pla comporta la coordinació dels serveis municipals perquè, en cas que es confirmin les previsions, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades, així com la correcta informació a la ciutadania sobre la situació de risc, donant a conèixer les mesures d’autoprotecció a prendre i fent seguiment especial de la població més vulnerable. Altres mesures que contempla el document són determinar les actuacions relacionades amb el control de trànsit que caldria fer en cas d’incidències, preveure l’obertura de zones i/o espais d’acollida en cas que siguin necessaris i mobilitzar el Servei de Voluntaris de Protecció Civil.

L’actual episodi de vent se situa al centre de Catalunya, entre el Barcelonès, el Baix Camp i el Bages però, amb el pas de les hores, està previst que afecti tot el territori. El moment de màxima intensitat es preveu que sigui aquest divendres entre les 9 i les 15 h a qualsevol punt de Catalunya, especialment al litoral i prelitoral central, Catalunya central i Prepirineu i Pirineu Occidental. Es recomana reforçar les mesures de seguretat a totes aquelles activitats que es realitzin a l'exterior.

L’episodi continuarà al llarg de tota la nit i fins dissabte al matí atenuant-se progressivament.