Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí liderarà l'impuls de l'FP al Vallès Occidental Un any després de la seva reactivació, el Consell de l'FP de la ciutat forma part del Pacte per la Reindustrialització i la Taula per a la Competitivitat Industrial de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí liderarà l'impuls de l'FP al Vallès Occidental

Un any després de la seva reactivació, el Consell de l'FP de la ciutat forma part del Pacte per la Reindustrialització i la Taula per a la Competitivitat Industrial de Rubí

Un moment de la sessió plenària (foto: Localpres).
Un moment de la sessió plenària (foto: Localpres)

El ple del Consell de la Formació Professional ha aprovat aquest dilluns la seva memòria anual amb unanimitat dels assistents. El plenari és l'òrgan de màxim govern i representació del Consell i està format per la presidenta, l'alcaldessa Ana Maria Martínez, un representant de cadascun dels grups municipals amb representació al ple de l'Ajuntament de Rubí, els regidors de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Serveis Socials, Educació, Polítiques d'Igualtat i Emancipació Juvenil; la directora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, tècnics de l'Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones, un representant del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i dos de la Diputació de Barcelona. A més, també tenen un representant el Consell Comarcal del Vallès Occidental, CECOT, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, les associacions d'empresaris dels polígons, CCOO, UGT, cada centre d'FP de la ciutat, els centres de formació professional i ocupacional, les AMPA, l'àrea d'influència del municipi, el món universitari i l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògic. La sessió d'aquest dilluns ha servit per exposar la feina feta durant aquest primer any des de la reactivació del consell el març de 2017. El Consell ha avançat en els objectius de les seves tres línies de treball: el foment de l'FP, la transició escola-treball i la formació al llarg de la vida.

"Estem satisfets de la feina feta durant aquest any. Els Consell de la Formació Professional ha entrat a formar part de dos projectes estratègics que han de definir el futur de les polítiques econòmiques del municipi: el Pacte per la reindustrialització i la Taula per a la Competitivitat industrial de Rubí i això ens dona la mesura de la importància de la feina d'aquest òrgan que vam reactivar ara fa un any", diu el regidor l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Per fomentar la Formació Professional, el consell ha destacat l'encàrrec d'un estudi a la Fundació BCN FP, l'organització de la III i la IV Jornada de la Formació Professional, la col·laboració amb la Fundació Bertelsmann i la creació de la Comissió per al Foment de la Formació Professional Dual que té per objectius específics acordar l'especialitat del Certificat de Professionalitat a proposar en modalitat dual, establir vies de comunicació entre el teixit empresarial, els centres educatius i els agents socials del territori, entre d'altres. A més, s'ha incorporat CEM Formació, l'altre centre de Rubí que realitza formació professional ocupacional juntament amb Rubí Forma, a les taules de treball del Consell de l'FP. Des del consell també s'ha proposat la creació del certificat de professionalitat de Tècnic en gestió de recursos i del mòdul formatiu de Tècnic en eficiència energètica a l'envolupant, dues propostes que s'han elevat al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i al Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP).

En la transició escola-treball, s'ha iniciat la construcció d'una guia que inclogui tots els serveis que treballant amb joves i es busca les eines per crear un registre de joves que abandonen prematurament l'escola per fer-ne seguiment.

Pel que fa a la formació al llarg de la vida, s'ha signat un conveni de col·laboració amb CECOT Formació que permet que Rubí Forma ofereixi formació continua per a persones en actiu. CECOT Formació treballa per apropar a les empreses i a les seves plantilles la formació que necessiten per fer front als canvis tecnològics, econòmics i socials que es produeixen en la nova societat del coneixement i part de la seva oferta formativa es podrà cursar a Rubí tal com ja passava a ciutats com Terrassa o Granollers.

La sessió del ple del Consell s'ha tancat amb la ponència "La Formació Professional i l'activitat econòmica a Rubí" a càrrec d'Anna Punyet, tècnica de l'Observatori de l'FP de la Fundació BCN Formació Professional.