Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

82 infants rubinencs que participen al Programa CROMA visiten la UAB L’activitat ha servit com a cloenda dels tallers que han dinamitzat durant el curs un centenar de joves voluntaris de la universitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

82 infants rubinencs que participen al Programa CROMA visiten la UAB

L’activitat ha servit com a cloenda dels tallers que han dinamitzat durant el curs un centenar de joves voluntaris de la universitat

Foto de grup amb els infants i voluntaris (foto: FAS).
Foto de grup amb els infants i voluntaris (foto: FAS)

480 infants que participen al Programa CROMA, entre els quals hi ha 82 nenes i nenes rubinencs, han visitat aquesta setmana la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a cloenda dels tallers que han dinamitzat durant el curs un centenar d’universitaris voluntaris. Aquest és el sisè any consecutiu que té lloc aquesta activitat, que permet als nens i nenes conèixer l’entorn universitari i les diferents disciplines que s’hi estudien.

Durant la visita d’aquesta setmana, els infants han gaudit de diversos tallers, com per exemple un de creació de videojocs o un altre sobre com realitzar experiments al laboratori. També han participat en un joc de rol sobre conflictes ambientals, han simulat un judici sobre temes de gènere i han enlairat coets, entre d’altres activitats.

El Programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) compta amb la implicació voluntària d’alumnes de la UAB que, setmanalment, acudeixen a escoles de primària dels municipis propers a la universitat per dirigir tallers de suport escolar i acompanyament afectiu a infants que, per circumstàncies socioeconòmiques o personals, poden tenir dificultats per assolir els objectius de l’aula.

El curs 2015-2016, aquesta iniciativa ha arribat a 490 nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària de set municipis ─Rubí, Sabadell, Terrassa, Badia, Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès─. A través dels tallers que ofereixen els voluntaris, es fomenta la motivació i s’afavoreix una actitud positiva envers l’estudi, alhora que s’estableix un vincle positiu entre infant i voluntari/ària. Gràcies a aquesta relació, els nens i nenes incrementen la seva autoestima i adquireixen noves opcions de futur, educatives, laborals i de participació social.

El programa compta amb el suport dels set ajuntaments participants, entre ells el de Rubí, així com de la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Ensenyament i la Diputació de Barcelona.