Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

550 alumnes estrenen l’activitat de prevenció dels accidents de trànsit “Canvi de marxa” La proposta de la fundació Mutual de Conductors, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local, ha tingut lloc aquest dijous a La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

550 alumnes estrenen l’activitat de prevenció dels accidents de trànsit “Canvi de marxa”

La proposta de la fundació Mutual de Conductors, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local, ha tingut lloc aquest dijous a La Sala

L’activitat recull testimonis reals dels cossos d’emergència (foto: Localpres).
L’activitat recull testimonis reals dels cossos d’emergència (foto: Localpres)

Uns 550 alumnes dels centres d’ensenyament de secundària de Rubí han assistit aquest dijous al matí al Teatre Municipal La Sala per participar a l’activitat educativa Canvi de marxa, impulsada per la fundació privada Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local. La proposta té per objectiu conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

Canvi de marxa representa una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i decideix explicar-ho. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i testimonis reals dels cossos d’emergència, així com de víctimes i familiars.

Amb aquesta activitat, es vol aconseguir que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

Una activitat nova
Canvi de marxa pren el relleu de l’activitat Road Show, que s’havia representat en diverses ocasions a Rubí i d’altres municipis catalans. El nou muntatge de la fundació Mutual de Conductors intenta actualitzar l’anterior, incidint en nous factors de risc a l’hora de circular.

L’activitat ha tancat temporada a la nostra ciutat, sumant un total de 33 representacions i més de 13.000 espectadors. Per a l’any vinent ja estan programades una trentena més de sessions arreu del territori.

Imatges relacionades

L'activitat compta amb la col·laboració de la Policia Local (foto: Localpres)
L'activitat compta amb la col·laboració de la Policia Local (foto: Localpres)
Una de les escenes de "Canvi de marxa" (foto: Localpres)
Una de les escenes de "Canvi de marxa" (foto: Localpres)