Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc rubinenques treballaran com a Agents pel Civisme La nova edició dels Agents pel Civisme donarà servei als ciutadans de Rubí dues tardes la setmana i els dissabtes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cinc rubinenques treballaran com a Agents pel Civisme

La nova edició dels Agents pel Civisme donarà servei als ciutadans de Rubí dues tardes la setmana i els dissabtes

Les cinc agents amb l'alcaldessa Ana María Martínez i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto(foto: Localpres).
Les cinc agents amb l'alcaldessa Ana María Martínez i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto(foto: Localpres)

Informar, sensibilitzar i promoure actituds cíviques són algunes de les tasques que desenvoluparan les cinc agents pel civisme contractades per l’Ajuntament de Rubí. Des d’aquest  mes, aquesta figura, recuperada a principis d’any, ja ofereix els seus serveis als rubinencs.

Com en l’edició anterior, les participants es contracten a través d'un Pla d'Ocupació de sis mesos de durada. Per millorar l’impacte d’aquesta iniciativa a la ciutat, enguany les agents seran presents als carrers de la ciutat les tardes de dimarts i dijous i els dimarts al matí. Així doncs, la figura de les Agents pel Civisme estarà operativa els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 9 a 14 h. Els dimarts i dijous actuaran de 9 a 15 h i de 15.30 fins les 19 h.

Les cinc rubinenques que provenen del Servei Català d’Ocupació (SOC) i tenen des de 25 a 50 anys, han rebut formació específica en els àmbits de la mediació, parcs i jardins, prevenció de riscos, tinença d’animals, salut pública, medi ambient i seguretat. D’aquesta manera, desenvolupen la seva tasca de manera eficient i coordinada amb la resta de l’estructura municipal.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat les cinc agents aquest dilluns al migdia: "Amb l’experiència que ja tenim, les cinc agents podran oferir un millor servei a la ciutadania, fan una tasca inestimable". A més, Martínez ha remarcat que aquesta és una figura que la ciutadania ja coneix, fet que incidirà en el bon funcionament de la iniciativa.

La primera edició d’enguany dels agents pel civisme ha tramitat 235 incidències, ha generat 28 col·laboracions entre serveis i ha mantingut 28 reunions amb entitats de Rubí. La Policia Local amb 69, l’àrea de Mobilitat amb 39 i la Brigada d’Obres amb 36 són els principals serveis on s’han dirigit les incidències detectades.