Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

30 persones en atur trobaran feina a través del ‘Fem Ocupació per a Joves’ A través d’aquest programa, les empreses que els contractin rebran una subvenció equivalent a sis mesos de salari mínim de 2017 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

30 persones en atur trobaran feina a través del ‘Fem Ocupació per a Joves’

A través d’aquest programa, les empreses que els contractin rebran una subvenció equivalent a sis mesos de salari mínim de 2017

El Fem Ocupació per Joves s'adreça a persones entre 18 i 29 anys (foto: Localpres).
El Fem Ocupació per Joves s'adreça a persones entre 18 i 29 anys (foto: Localpres)

El Fem Ocupació per a Joves (FOJ) és un programa per a facilitar la inserció laboral de persones entre 18 i 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència laboral. El consistori ha rebut una subvenció de 132.000 euros per posar en marxa una nova edició d’aquest programa que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació. A través del FOJ, 30 persones joves, principalment del municipi de Rubí, podran trobar feina. Es requereix que tinguin formació d’ESO, batxillerat o un cicle de grau mig.

El FOJ identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als joves a les necessitats de les vacants. Així, les persones joves reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació, i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional de l’any 2017 durant un màxim de sis mesos. “Les empreses incorporen perfils professionals que s’adapten exactament a les seves necessitats i els joves adquireixen formació i experiència. S’ajusta molt bé a la manera de treballar del Rubí Forma: facilitem la creació d’ocupació atenent tant a la persona en atur com a les necessitats del teixit empresarial”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

El Servei d’Ocupació ofereix els propers 22 de febrer i 15 de març dues sessions informatives adreçades als i les joves interessats en el programa. Totes dues convocatòries són a les 12 h a l’edifici Rubí Forma i cal portar el currículum actualitzat, DNI i DARDO, l’imprès que facilita el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandant d’ocupació.

El període d’execució del programa Fem Ocupació per a Joves és de 15 mesos, incloses les accions de formació, orientació i acompanyament a la inserció.

Beneficis econòmics i fiscals a les empreses
L’Ajuntament de Rubí, a través del SOC, preveu ajudes econòmiques per a les empreses que contractin persones en situació d’atur. El Servei d’Ocupació municipal que s’ofereix des de l’edifici Rubí Forma (rambleta de Joan Miró, s/n) té en marxa dos programes per dotar de formació i experiència professional persones joves o majors de 30 anys que no tenen feina: el Fem Ocupació per Joves i el 30 plus. Aquests programes suposen per a les empreses una subvenció econòmica de 4.246.20 euros, l’equivalent al salari mínim interprofessional de 2017 (707,70 euros) durant sis mesos. En el cas del programa 30 Plus es poden subvencionar fins a 9 mesos de contracte, equivalents a 6.369,30 euros. Els contractes també són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstes en cadascuna de les modalitats. A més, les empreses que contracten a través d’aquests programes també reben assessorament per a la formalització de la documentació i en la tramitació de les sol·licituds de la subvenció al SOC. Totes dues propostes ofereixen formació i experiència professional als participants per tal de millorar les opcions de les persones aturades de trobar feina.

Les empreses interessades en aquests programes han de complir els següents requisits:

  • Complir amb les obligacions i requisits que estableix la normativa que regula el contracte utilitzat
  • Complir amb la llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals
  • Complir amb la LISMI, amb les obligacions tributàries i amb la llei de política lingüística
  • No haver acomiadat treballadors en els darrers tres mesos per acomiadament improcedent o nul
  • Designar un tutor/a d’empresa que tuteli el desenvolupament del procés de treball
  • Presentar la sol·licitud de subvenció i la documentació requerida en el termini establert segons model normalitzat
  • Signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí


Per a més informació, empreses i joves poden contactar amb el Servei d’Ocupació a l’edifici Rubí Forma o per correu electrònic a nor@ajrubi.cat (Neus Olivé).