Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

225,7 kg d'objectes troben una segona vida al Refira’t Aquest cap de setmana ha tingut lloc una nova edició d’aquesta fira d’articles de segona mà amb la participació de les AFA de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

225,7 kg d'objectes troben una segona vida al Refira’t

Aquest cap de setmana ha tingut lloc una nova edició d’aquesta fira d’articles de segona mà amb la participació de les AFA de la ciutat

Les paradetes s’han ubicat a l’av. Barcelona i al pg. Francesc Macià (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les paradetes s’han ubicat a l’av. Barcelona i al pg. Francesc Macià (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dissabte s’ha celebrat una nova edició del Refira’t, la fira d’objectes de segona mà que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats i ciutadania. Un total de 7 parades han omplert l'av. Barcelona i el pg. Franscesc Macià gràcies a la participació de les AFA de les escoles Vint-i-cinc de Setembre, Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Schola, de la Colla de Geganters de Rubí i de l’artista local Pep Borràs.

Les Associacions de Famílies d’Alumnes d’aquestes escoles s’han organitzant per recollir objectes en bon estat que l’alumnat i les seves famílies ja no utilitzen per vendre’ls i allargar-ne la seva vida útil.

Sota aquesta filosofia, els infants han venut centenars d’objectes de segona mà, com ara roba, accessoris, llibres i música en bon estat a preus raonables. Amb la seva participació al Refira’t, els i les joves no només han reduït residus, sinó que han tingut l’oportunitat de conèixer una forma de consum més sostenible a través de la participació ciutadana. Amb els diners obtinguts, les AFA podran desenvolupar els seus projectes als centres educatius.

La fira també ha comptat amb La Trocalleria, el servei municipal que promou l’intercanvi d'objectes de segona mà, que ha realitzat 32 trocs. Amb aquests intercanvis s’han previngut 9,6 kg de residus que, sumats als 216,1 kg fruit de les vendes a les paradetes, han evitat la generació d’un total de 225,7 kg residus.

 

Els residus d'una persona poden ser un tresor per algú altre

Les parades que ho han volgut han cedit el material sobrant que no han venut durant al Refira’t ─uns 230 kg aproximadament─, que serà derivat a La Trocalleria per a la seva reutilització o bé a la campanya de recollida de joguines Encara poden donar molt de joc!. En aquest segon cas, l’entitat local ASAV gestionarà aquest material i, aquest Nadal, el repartirà a aquelles famílies de la ciutat que ho necessiten.

La celebració del Refira’t té un important impacte a la ciutat. Tant la compra de segona mà com l’intercanvi ajuden a reduir l’efecte negatiu ambiental del consum excessiu de productes, contribueixen a l’estalvi de recursos naturals, faciliten a les persones usuàries l’adquisició de bons productes a preus econòmics, alhora que reforcen el teixit de comunitat a la ciutat.