Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 joves s’incorporen a la rehabilitació de la Torre Salduba Formen part del projecte Singulars "Gestió i rehabilitació energètica d'edificis" que han cursat formació professionalitzadora en sistemes passius d’eficiència energètica en l’envolupant, instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis i fontaneria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

15 joves s’incorporen a la rehabilitació de la Torre Salduba

Formen part del projecte Singulars "Gestió i rehabilitació energètica d'edificis" que han cursat formació professionalitzadora en sistemes passius d’eficiència energètica en l’envolupant, instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis i fontaneria

Els i les joves a la Torre Salduba  (foto: Ajuntament de Rubí).
Els i les joves a la Torre Salduba (foto: Ajuntament de Rubí)

Una nova promoció de l’alumnat del programa Singulars ha començat a treballar en la rehabilitació i recuperació de la Torre Salduba, com a part pràctica de la seva formació. Es tracta de 15 joves participants del Projecte Singulars "Gestió i rehabilitació energètica d'edificis" que han cursat formació professionalitzadora en sistemes passius d’eficiència energètica en l’envolupant, instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis i fontaneria. Tots i totes reben també orientació i acompanyament al llarg del programa, per facilitar la seva inserció laboral. El contracte laboral amb l’Ajuntament de Rubí té una durada de 6 mesos: del 19 de juny fins al 18 de desembre.

El projecte Singulars, que es dirigeix a persones joves en situació d'atur, sense qualificació o nivell formatiu baix; té com a objectiu principal fomentar la formació i l'ocupació juvenil en el camp de la rehabilitació energètica d'edificis. A través d'aquesta iniciativa, els i les joves adquireixen coneixements i habilitats especialitzades en tècniques d'eficiència energètica i sostenibilitat, permetent-los contribuir activament a la construcció d'un futur més sostenible. El programa Singulars es desenvolupa a través del Rubí Forma i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Està destinat a persones joves entre 16 i 29 anys inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades.                                                         

La rehabilitació de la Torre Salduba convertirà aquest edifici històric en un centre formatiu sobre eficiència energètica i energies renovables. El nou espai donarà servei a Rubí Forma, que oferirà des d’allà les formacions relacionades amb les energies renovables i l’eficiència energètica. La rehabilitació de l’edifici va començar el març de 2022 amb el primer alumnat de la qualificació professional “Rehabilitador de l’envolupant amb sistemes passius de rehabilitació energètica” impulsada des de Rubí Forma.

Actualment, s’ha iniciat l’habilitació de vestuaris, sanitaris, una aula i un espai d’administració. Continuen també els treballs d’adequació dels sostres començats amb l’anterior edició. L’actual alumnat s’encarregarà de la rehabilitació de la segona planta adequant els paraments verticals i horitzontals i les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions. També construiran els sanitaris de la planta baixa i posaran en marxa el repicat i condicionat per a posteriors intervencions de les finestres i parets de la planta baixa i la primera planta.

Objectius de Desenvolupament sostenible