Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

13 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un programa complementari de Plans d’Ocupació Els nous treballadors i treballadores que fins ara estaven a l’atur formaran part de la Brigada d'Obres i el servei de Parcs i Jardins https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

13 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un programa complementari de Plans d’Ocupació

Els nous treballadors i treballadores que fins ara estaven a l’atur formaran part de la Brigada d'Obres i el servei de Parcs i Jardins

L’alcaldessa amb les 61 persones que es van contractar al febrer a través de Plans d’Ocupació (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez).
L’alcaldessa amb les 61 persones que es van contractar al febrer a través de Plans d’Ocupació (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez)

L’Ajuntament de Rubí incorpora 13 persones més a la seva plantilla durant sis mesos a través del "Programa complementari de millora de l'ocupabilitat 2019-2020" de la Diputació de Barcelona. 10 d’aquests nous membres de la corporació es van incorporar divendres 24 de maig a la Brigada d’Obres i al Servei de Parc i Jardins. Les persones contractades responen als següents perfils professionals: 1 Oficial 2a paleta, 3 Peó/paleta, 1 Oficial 2a jardineria, 2 Peó jardiners/es, 1 Oficial 2a fuster, 1 Oficial 2a serraller i 1 Oficial 2a lampista electricista. Tres llocs de treball més estan en fase de selecció: 2 Aparellador/a, arquitecte/a i 1 Enginyer/a tècnic/a d’obra.

Per aquestes contractacions, l’Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 370.021,84 € de la Diputació de Barcelona que es dividirà en dues anualitats de 185.010,92 €, entre 2019 i 2020. Aquest any es contractaran 13 persones durant 6 mesos i  l’any 2020 es contractaran 13 persones més també durant 6 mesos.

El programa complementari de foment de l’ocupabilitat 2019-2020 té com a objectiu fomentar actuacions orientades a millorar l’ocupació de les persones aturades i, preferentment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social mitjançant la concessió de suports econòmics per al desplegament de plans, programes i mesures locals, al mateix temps que s’afavoreix la diversificació econòmica del conjunt de la demarcació de Barcelona. En el cas de Rubí, les persones beneficiàries d’aquest programa es troben en situació d’atur i, amb caràcter específic, en situació de risc d’exclusió social.

378 persones contractades en 4 anys
L'Ajuntament de Rubí ha contractat durant els últims quatre anys a 378 persones per a fer diverses tasques en l'administració local a través de plans d'ocupació en col·laboració amb el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes contractacions, que oscil·len entre els sis mesos i l'any de durada amb diferents tipus de jornada, ofereixen experiència laboral a rubinencs i rubinenques amb dificultats per a trobar feina i els evita el risc de l'exclusió social. La majoria de perfils professionals que s'han unit a l'administració pública a través de plans d'ocupació s'han destinat al manteniment i millora de l'espai públic, de manera que el treball d'aquestes persones reverteix també en una millor qualitat de vida per al conjunt de la ciutadania.