Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

13 persones aturades de Rubí es formaran com a agents energètics L’Ajuntament, a través de Rubí Formació, ofereix un nou curs subvencionat dins el projecte per promocionar aquest perfil professional a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

13 persones aturades de Rubí es formaran com a agents energètics

L’Ajuntament, a través de Rubí Formació, ofereix un nou curs subvencionat dins el projecte per promocionar aquest perfil professional a la ciutat

Instal·lació de plaques solars al Rubí+D (foto: Ramon Vilalta).
Instal·lació de plaques solars al Rubí+D (foto: Ramon Vilalta)

L’Ajuntament de Rubí formarà 13 persones aturades de la ciutat com a agents energètics d’edificis dins el projecte que està desenvolupant per promoure aquest perfil professional en l’àmbit local. El curs, totalment subvencionat pel consistori, s’oferirà a través de Rubí Formació i constarà d’un total de 210 hores lectives.

Les classes s’iniciaran el 7 de setembre i, un cop finalitzades, l’Ajuntament contractarà durant sis mesos dues de les persones que hagin superat la formació, amb l’objectiu que realitzin tasques de control i millora en matèria d’eficiència energètica als edificis municipals.

Les persones admeses en aquesta formació havien de tenir com a mínim el graduat escolar i, preferiblement, experiència en instal·lacions d’edificis. Així, s’ha donat prioritat als alumnes que disposessin d’un certificat de professionalitat d’energia i aigua.

El curs, que és una novetat dins l’oferta de Rubí Formació, vol incidir en un perfil professional en creixement tant a la ciutat com al seu entorn. De fet, en sintonia amb això, el projecte municipal Rubí Brilla situa la rehabilitació energètica d’edificis com una de les seves prioritats per al període 2016-2019 amb un doble objectiu: l’aprofitament del potencial energètic dels edificis i la generació d’oportunitats d’ocupació en aquest àmbit.

La rehabilitació energètica d’edificis suposa introduir millores als immobles per tal que consumeixin menys energia i que la utilitzada generi més confort a l’habitatge. La mirada  està posada en la rehabilitació integral d’habitatges, comunitats de propietaris i equipaments municipals. D’aquesta manera, es volen obrir oportunitats formatives i laborals en un sector que combina la construcció i l’eficiència energètica.

Altra formació subvencionada

Durant el mes de setembre, Rubí Formació també donarà el tret de sortida al curs de Serveis de bar i cafeteria, d’un total de 640 hores. Les persones interessades en aquesta acció, que permetrà l’obtenció d’un certificat de professionalitat, podran participar el proper 8 de setembre a les 10 h en una sessió informativa que tindrà lloc a l’edifici Rubí+D.

Al setembre, hi ha previstes altres dues sessions informatives, en aquest cas relacionades amb accions formatives que començaran a l’octubre. El dia 21 a les 10 h, tindrà lloc la corresponent al curs d’Alfabetització digital (125 hores), mentre que el dia 28, també a les 10 h, es farà la referent al curs de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, que inclou l’obtenció de la targeta PAL per a operadors de plataformes aèries (120 hores).

Per obtenir més informació sobre aquests i altres cursos programats  i sol·licitar-hi la inscripció, cal adreçar-se al web www.rubiocupacio.cat o bé contactar amb Rubí Formació, presencialment a l’edifici Rubí+D o per correu electrònic a les adreces  o .