Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ANUL·LADA Xerrada debat: Famílies, joves i alcohol, entendre i acompanyar Entre la por, el control i l’alarmisme: la sensatesa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

ANUL·LADA Xerrada debat: Famílies, joves i alcohol, entendre i acompanyar

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Entre la por, el control i l’alarmisme: la sensatesa
.

L’alcohol és la droga més consumida per part de la gent jove i el seu consum està molt normalitzat i acceptat socialment: festes, celebracions, bars, discoteques, places... La diversió al voltant del seu consum està força instaurada dins l’imaginari col·lectiu i s’incideix principalment en els suposats plaers que ofereix, deixant de banda els riscos que pot ocasionar per la salut pròpia i comunitària.

Us proposem: conèixer els efectes i riscos de l’alcohol sobre l’organisme i el comportament; analitzar el fenomen del “botellot” com a pràctica relacional; aprofundir en els mites al voltant de l’alcohol i les celebracions: normalització i altres rituals; destacar la família com a referent educatiu, distingir entre els efectes desitjats i no desitjats del consum d’alcohol, i analitzar el binomi de consum i relacions sexuals amb consentiment o sense.

Parlarem també de l’acompanyament i les pautes educatives per elaborar estratègies conjuntes per poder parlar- ne a casa. Entre la por, el control i l’alarmisme: la sensatesa.

Per a famílies amb fills i filles preadolescents i adolescents

Cal fer inscripció prèvia a: educació@ajrubi.cat