Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un viatge de marbre El Documental del Mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un viatge de marbre

Aquesta activitat ja ha finalitzat

El Documental del Mes
.

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel 40.

Després del documental hi ha un cinefòrum que compta amb la participació de diferents especialistes en matèria cinematogràfica.

Sinopsi
De Grècia a la Xina, un viatge al·lucinant per la ruta del marbre. Una reflexió amb humor sobre l'autenticitat, la tradició i l'absurditat de l'economia global.

Blocs de marbre extrets d'una cantera de Grècia viatgen en vaixell cap a Xina per ser convertits en escultures i columnes d'estil grec pels hàbils artesans xinesos. El marbre sobrant es transforma en petits souvenirs amb imants de nevera i són enviats de tornada a Grècia per ser venuts als turistes xinesos. El cineasta Sean Wang construeix una memorable epopeia amb un poder visual aclaparador. Un viatge al·lucinant per la ruta del marbre, divertit i revelador. Una reflexió amb humor sobre l'autenticitat, la tradició, les relacions internacionals i l'absurditat de l'economia global.

Veure tràiler

Director: Sean Wang
2021
99 min.
Països Baixos, Hong Kong (RAE Xina), França i Grècia
Xinès, anglès, grec modern i francès 


Premis i festivals:
- IDFA (Països Baixos, 2021)
- Thessaloniki Doc Film Festival (Grècia, 2022)
- CPH:DOX (Dinamarca, 2022)
- Visions du Reel (Suïssa, 2022)

Etiquetes