Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un trabajo limpio Club de lectura criminal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un trabajo limpio

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Club de lectura criminal
.

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

Un trabajo limpio, amb el Xus González

Tot indicava que no hi hauria problemes. Atracar un banc gairebé sense oposició. Entrar i sortir. Un cop fàcil per a una banda bregada en assumptes més durs. Perquè el seu fort és assaltar traficants de marihuana. Robar els reis del mercat de l'herba. Però una cosa imprevista passa i les conseqüències seran massa profundes. Al sud de Barcelona s´estén un vast terreny format per naus industrials i barris oblidats. En aquesta terra de ningú floreix el paradís més gran de la droga d'Europa, gairebé emparat en la legalitat. El terreny està abonat per a un nou tipus de crim organitzat. Silvia Mercado, una mossa d'esquadra tossuda i sense por de crear-se enemics, haurà de descobrir qui està darrere de la cadena de morts i amenaces que el sagnant atracament ha causat. I per això s'haurà d'endinsar en un pou de corrupció la fi del qual és impossible d'intuir.

Xus González va néixer a Terrassa l'any 1978. Després de llicenciar-se en Ciències Ambientals i Comunicació Audiovisual, va entrar a formar part del cos de Mossos d'Esquadra. Dos anys després, el 2006, va començar a exercir-se com a agent de recerca avançada a la Divisió de Recerca Criminal. La seva trajectòria professional li ha permès estudiar tota mena de casos, encara que la seva àrea de especialitat són els assalts violents a interiors de domicilis. El 2013 va veure la llum la seva primera novel·la, Abandonar el joc. Des de llavors ha participat i col·laborat en diversos festivals de novel·la negra. El 2022 va publicar el seu segon thriller, Un trabajo limpio.

Etiquetes